Onyx 18.5 – контролер за широкоформатен печат с APPE 5.1

884
Onyx 18.5 – контролер за широкоформатен печат с APPE 5.1

Onyx 18.5 е най-новата версия на RIP софтуера за широкоформатен печат на компанията. Той е първият контролер за широкоформатен печат, базиран на Adobe PDF Print Engine 5.1.

Onyx 18.5

 

Благодарение на APPE 5.1, потребителите получават най-модерната технология в областта на обработката на цветовете и обектите, подобрена Unicode поддръжка, поддръжка на PDF 2.0 функции, специализирана информация за допълнителните цветове и задаване на индивидуални цветови профили за всяка страница.

Onyx 18.5 включва и Quick Set управление на библиотеки за подобрена автоматизация, iccMAX съвместимост и нови инструменти за допълнителни цветове за по-точни и ярки цветове. Заедно с функцията за контрол на цветовете ColorCheck, Onyx 18.5 предлага резултати, които са водещи за индустрията и могат да бъдат оценени от потребителите на печатна продукция.

Нововъведения в ONYX 18.5:

    * APPE 5.1, най-новата версия на Adobe PDF Print Engine;
    * PDF 2.0 функции;
    * Висока производителност, ускорена обработка на файловете и по-бързо производство;
    * По-добро възпроизвеждане на допълнителни цветове с Relative Gamut Mapping;
    * QuickSet приложение за управление на библиотеки от ресурси, които ускоряват работата и правят процесът по-ефективен.

Източник: onyxgfx.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.