PageZephyr3 – мощен инструмент за търсене на съдържание в InDesign и QuarkXPress документи

1543

Приложението позволява търсене в .indd, .qxd, .qxp, и .pub файловете на комерсиалните програми за предпечат, да го редактирате и споделите в интернет със съдържание, което може да се индексира от машините за търсене.

Markzware представи третата версия на PageZephyr v3, самостоятелно приложение за търсене в съдържание, включено в документи на най-популярните издателски системи. Чрез него можете да управлявате много файлове от тези програми без да имате нужда да имате инсталирани оригиналните приложения. Най-новата версия работи с документи от последните версии – Adobe InDesign CS6 и QuarkXPress 9, под Mac, налице е и поддръжка на Microsoft Publisher.

Уникалната характеристика на PageZephyr е възможността за търсене в съдържанието на работните файлове на приложенията за предпечат. Често използването на работни файлове на Adobe InDesign, QuarkXPress или Microsoft Publisher затруднява потребителите, когато имат нужда да открият и да прегледат част от съдържанието на файла. С PageZephyr потребителите не могат да отворят, редактират и преобразуват съдържанието на тези файлове в различен формат.

PageZephyr е инструмент за търсене, с който потребителите могат да конвертират файлове от Adobe InDesign, QuarkXPress и Microsoft Publisher, създадени за печат, във файлове, подходящи за интернет, чието съдържание е съвместимо с търсачките. PageZephyr помага на потребителите с лекота да открият темата, от която се нуждаят, чрез търсене по ключови думи, в различните файлови формати.

След като намерите това, което търсите, можете да комбинирате и редактирате съдържанието и да запишете от него файл, който да качите в интернет и в който може да се търси.След намирането и редактирането на документа, можете да го запишете в отделен .rtf или .txt файл или да се редактира в оригиналното приложение, ако е налично. След това можете да го публикувате в интернет и след като бъде индексирано от търсачките, повече хора ще имат достъп до него.

Тук можете да видите видео, което показва как да конвертирате съдържанието на InDesign файл и да го качите в Google Docs:

PageZephyr

Източник: markzware.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.