Pantone пусна приложение за iPhone

1531
Pantone пусна приложение за iPhone

Pantone пусна своето платено приложение Studio за iPhone, разработено от агенцията Rokkan. Чрез него дизайнерите ще могат да намират, улавят и експериментират с цветовете.

Pantone пусна приложение за iPhone

 

Заплатилите за услугата ще имат достъп до 10 000 стандартизирани нюанса от всички библиотеки на Pantone, организирани по хроматичен ред, като към всеки цвят ще се визуализират стойностите за цветовите компоненти по различни модели (sRGB, HEX, CMYK). Всички нови цветове ще се добавят автоматично в приложението. Потребителите ще имат възможност да създават собствени палитри, състоящи се от до пет цвята чрез избиране от библиотеките, извличане от снимки или търсене по специфичен номер. В допълнение дизайнерите ще имат достъп и до различни допълнителни опции, като: поставяне на етикети, геотаргетиране, изпращане на палитри към Adobe Creative Cloud.

 

Pantone пусна приложение за iPhone

Приложението е автоматично свързано с Pantone Canvas, където могат да се търсят вдъхновяващи идеи и дори палитри от други автори. Допълнителна полезна част е секцията с информация, съдържаща статии, фокусирани върху емоциите, значението, психологията и контекста, криещ се зад отделните цветове. Тези материали ще се разпространяват заедно с информация за тенденциите в света на дизайна.

 

Pantone пусна приложение за iPhone

Създадените палитри позволяват споделяне в различни социални мрежи, като Instagram и Facebook, а също така по имейл. Базовата версия на приложението е безплатна, докато пълната може да бъде закупена срещу 7,99$ на месец или 59.99$ на година. Пълната версия може да бъде тествана и 7 дни без допълнителни такси. От Pantone предлагат преференциални цени за настоящите потребители на приложението myPantone.

Източник: www.pantone.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/