Pantone теми за Adobe Color и Creative Cloud библиотеките

476
Pantone теми за Adobe Color и Creative Cloud библиотеките

Adobe Color, Adobe Capture, и Creative Cloud библиотеките предлагат нови и лесни начини за постигане на постоянна цветова комуникация.

Новите и разширени функции на Adobe Color позволяват да зареждате и споделяте теми в Pantone цветово пространство във Photoshop, Illustrator и InDesign. Това допълва съществуващите възможности за запазване на RGB, CMYK, Lab и HSB цветове директно в библиотеките или на color.adobe.com. това прави комуникацията на верните стойности на цветове, нюанси, тонове, от допълнителни цветове по Pantone до възпроизвеждане в реалния свят.

Потребителски Pantone съответствия
Adobe Color и Creative Cloud Libraries библиотеките позволяват лесно и бързо създаване на библиотеки с цветове по Pantone, които съответстват на зададена от вас цветова тема. За да започнете, се впишете в Adobe Color. Създайте или изберете съществуваща цветова тема. Можете да създадете тема и на базата на изображение. От Pantone Matches менюто изберете да изберете Pantone библиотеката, която искате да използвате. Adobe Color автоматично ще конвертира цветовете в Pantone съответствия. След това можете да добавите Pantone темата директно в библиотека или да свалите ASE (Adobe Swatch Exchange) или JPEG файл с информацията за цвета.

 

Pantone теми за Creative Cloud


Създаване на палитри
Adobe Color позволява създаване на потребителски цветови библиотеки. Можете да изберете цветовете от цветовото колело, да използвате различни правила за формиране на цветови хармонии, както и да създадете цветови палитри на базата на изображение, като ръчно посочите от коя част на изображението да бъде взет пример и на базата на кое правило да бъде генерирана хармонията. Можете да откриете и Pantone съответствията на всеки от цветовете и с едно цъкане да ги запазите в библиотеките и да го използвате в приложенията от облака.

 

Pantone теми за Creative Cloud


Създаване на палитри с Adobe Capture
Мобилното приложение за Android и iOS позволява да снимате обекти около себе си и да го използвате, за да извлечете цветове от него. Можете да ги редактирате директно и да ги съхраните в библиотеките.

Лесна интеграция
Независимо дали пишете код или създавате дизайн за дигитално или мрежово съдържание, Adobe Color ви позволява лесно копиране на стандартни стойности в CSS, LESS, SASS, и XML формат за лесна интеграция в кода. Adobe Color поддържа HEX, RGBa и HSLA стойности, готови за употреба и лесни за редактиране.

Източник: theblog.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.