Perfect Effects 9 – мощен инструмент за прилагане на ефекти към снимки вече е безплатен

2475
Perfect Effects 9 – мощен инструмент за прилагане на ефекти към снимки вече е безплатен

Perfect Effects 9 Free позволява на потребителите да добавят с лекота различни ефекти – от завоалирани до впечатляващи, към снимките си, за да създадат изображения с настроението и стила, които желаят.

Perfect Effects 9 Free

 

Продуктът на onOne предлага гъвкав и лесен начин за добавяне на всевъзможни ефекти в средата на Adobe Photoshop, Photoshop Elements, Lightroom, Apple Aperture, или като самостоятелно приложение.

Предварително подготвени режими

В случая тествахме самостоятелната (и вече напълно безплатна!) версия на програмата. Използването ѝ е напълно интуитивно. След като инсталирате и стартирате Perfect Effects 9, просто трябва да завлечете снимка на стартовия екран.

Това ви дава незабавен достъп до предварително дефинирани, разделени в удобни категории, които можете да прегледате как ще изглеждат в реално време, като просто цъкнете върху тях с мишката. Можете да приложите всеки от тези ефекти за секунди. С лекота можете и да създавате и запазвате нови потребителски режими.

Инструменти за фина настройка

Това, обаче, далеч не е всичко. Perfect Effects 9 предлага инструменти, с чиято помощ да направите фина настройка на ефектите, които прилагате. Това включва разнообразна колекция инструменти за създаване на маски на част от изображението. Всяко ниво на настройка в приложението предлага предварително записани варианти, но дава и възможности за пълен контрол на потребителя.

Забележително приятен за работа е инструментът Adjustment Brush, който ви позволява да приложите определен ефект (промяна на яркостта/контраста, цветността и много други) към определена част от изображението. Интересното е, че можете да промените изгледа на избраните области с лекота по всяко време. Всъщност този инструмент автоматично създава маска в нов слой и прилага корекциите само към част от снимката, без да разрушава оригинала.

 

Perfect Effects 9 Free

Филтри

Perfect Effects 9 включва внушителна колекция от филтри, които можете да прилагате към цялото изображение или части от него, да комбинирате и да настройвате според нуждите. Просто изберете филтъра, който е най-близък до ефекта, който търсите и използвайте инструментите и плъзгачите, за да постигнете точно това, което ви трябва.

Системни изисквания

Perfect Effects 9 поддържат 64-битови Windows или OS X системи с 8 GB RAM и Intel Core 2 Duo, Xeon или по-бързи процесори.
Заключение

Perfect Effects 9 предлага впечатляващи възможности за контрол при прилагане на ефекти към снимките, съчетани с изключително лесна за работа и интуитивна среда, удобни инструменти и огромен брой предварително подготвени настройки, които могат да се редактират. Единственият недостатък, който забелязах са високите системни изисквания и относително бавната работа на приложението.

Когато излезе на пазара, цената на Perfect Effects 9 беше около 60 американски долара (колкото в момента е цената на актуалната версия 9.5) и според мен това осигуряваше повече от впечатляващо съотношение цена – възможности. Сега, когато onOne го предлагат напълно безплатно, не си струва да се замислите и за секунда преди да го свалите.

Свалете Perfect Effects 9 оттук.
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.