Ново във Photoshop – Content-Aware Fill, Lens Blur, работа с текст, селекции

516
Ново във Photoshop – Content-Aware Fill, Lens Blur, работа с текст, селекции

Photoshop навърши 30 години на 19-и февруари. Първото му приложение е в създаването на визуалните ефекти във филма на Джеймс Камерън „Бездна“.

За да отпразнуват юбилея му, Adobe добавиха някои интересни нововъведения в настолната и iPad версия на приложението.

Впечатляващи новости в Content-Aware Fill

Сега можете да създадете няколко селекции и да прилагате различни типове запълване без да напускате работното пространство на функцията. Можете да използвате новия бутон Аpply, за да изпробвате резултата от различни настройки преди да ги приложите към изображението. Когато приключите, просто цъкнете OK. Компанията се е погрижила и да добави възможност за работа със съдържанието на всички слоеве в прозореца на CAF. Тези подобрения целят да намалят броя цъкания, да осигурят по-високо ниво на контрол и да позволят по-бързо постигане на по-добри резултати.

 

Content-Aware Fill, Lens Blur, работа с текст, селекции

 

Нововъведенията са базирани на комуникация с потребителите и са подобрени на базата на изображения, изпратени от тях. Едно от основните предложения, което се появява в новата версия е възможността за изпробване на много варианти без напускане на работното пространство на функцията. Сега можете да разделите зоната за корекции на няколко по-малки части, за да постигнете по-реалистични резултати.

Подобрен Lens Blur

Подобрено качество и производителност на Lens Blur с използване на графичния чип. Това води до значително подобряване на нивото на реализъм, включително остротата на ръбовете при използване на филтъра Lens Blur за синтетично размазване на предния, задния или дори средния план на снимката.

Функцията осигурява и по-цветен боке ефект за по-реалистични и визуално приятни резултати. Това става благодарение на алгоритъм, който е базиран на физическите закони и начина, по който светлината взаимодейства с предметите в реалния свят. Той е внимателно настроен, за да симулира триизмерна среда и да създаде максимално реалистични резултати с използване на минимална изчислителна мощ.

 

 

Други подобрения включват подобрена поддръжка на тъмния интерфейс на Mac OS, подобрения на производителността за по-приятна и безпроблемна работа с увеличаване, местене с инструмента с ръката и местене на изображението.

Подобрения в iPad версията

Подобренията във Photoshop за iPad включват добавяне на Object Selection инструмента, подобрена типография и работа с документи в облака.

Източник: theblog.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.