Плъгини за InDesign – текст, формули, таблици и фигури

747
Плъгини за InDesign – текст, формули, таблици и фигури

Тази селекция плъгини за InDesign може да улесни и ускори работата ви. Тук можете да откриете кратка информация, връзка към производителя и цената на всеки от тях.

TypefitterTypefitter

Typefitter автоматизира много от процесите, свързани с работа с текст. Той коригира автоматично проблеми като текст, който не се събира в карето, небалансирани колони, вдовици и сираци. Алгоритмите му се движат това да стане без компромис с оформлението и външния вид. Плъгинът позволява и създаване на индивидуални правила. Подходящ е за хора, които работят всеки ден с големи масиви текст.

Цената е 59.88 американски долара годишно, има безплатна 20 дневна тестова версия.
Можете да го намерите тук.

Proper VJ
– подобрено вертикално подравняване
За професионално оформление, вградената функция за вертикално подравняване на InDesign не дава добри резултати, защото приложението уеднаквява всички разстояния. Този плъгин добавя нови възможности за автоматизация и контрол. Сред тях са различни разстояния по вертикалата в зависимост от стиловете и другите елементи и много други.

Цената му е $59.00
Научете повече тук.

Text Count

Този плъгин на DTP Tools следи в реално време осем различни параметъра на текстовете. Той може и да прецени колко текст ще се събере в избрано каре на базата на стиловете и средните стойности за документа.

Цената му е $119, заедно с всички плъгини от DTP Tools Cloud.
Можете да го откриете тук.

Active Tables
– формули в таблициActive Tables – формули в таблици
Този плъгин на DTP tools позволява използване на таблици, подобни на тези в Excel в средата на InDesign. Той позволява подреждане на таблиците и създаване на формули. Така можете да копирате директно таблица с ценова листа, например, и да имате таблица, която изчислява резултатите директно в InDesign.

Цената му е $79.00 или $119, заедно с всички плъгини от DTP Tools Cloud.
Можете да го купите тук.

Редактор за математически уравнения

 

Плъгини за InDesign

 

И трите плъгина добавят професионален редактор за математически, научни и финансови уравнения към InDesign.

Автоматично номериране на таблици и фигури

Този плъгин на Virginia Systems позволява автоматично номериране на таблици и фигури, обновяване на номерацията и създаване на референции.
Научете повече тук.

Източник: redokun.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.