Полезни скриптове за InDesign

528
Полезни скриптове за InDesign

Тази селекция скриптове може да ви помогне да работите по-ефективно в InDesign, и да ви спести време и усилия при изпълнение на някои задачи.

История на действията

Тези два скрипта от in-tools са посветени съответно на undo и redo. И двата отварят диалогов прозорец, в които можете да прегледате и изберете стъпките напред или назад от падащо меню.

 

скриптове за InDesign

Можете да свалите скриптовете безплатно оттук.

Quickmark

С този скрипт на Peter Kahrel поставя отметка на актуалната позиция на курсора. Можете да се върнете с лекота към маркираната позиция.
Сваляне.

Ускорете работата на
InDesign
Този скрипт оптимизира настройките на приложението за работа с големи файлове. Базиран е на тази статия на Erica Gamet. За да върнете предишните настройки, е достатъчно да стартирате скрипта втори път.
Можете да го намерите безплатно тук.

Масово обновяване на връзки в много документи

Този скрипт обновява всички променени документи с връзки в InDesign файловете в посочена директория.
Свалете го оттук.

Зареждане на почти всеки елемент от друг документ

Този скрипт от Luis Felipe Corullón ви позволява да заредите всички стилове (текстове, таблици, контури, съдържание), цветове, страници шаблони от съществуващ InDesign файл.

Цената на Import what you want е 24.99 американски долара.

Откриване на
RGB изображения
Този скрипт от Kasyan Servetsky открива TIFFs и PSD файлове в RGB или Grayscale цветови пространства и ги отваря във Photoshop за лесно и бързо редактиране.
Можете да го намерите тук.

Конвертиране на RGB/CMYK изображения в Grayscale

Още един скрипт от Kasyan Servetsky, който открива RGB/CMYK изображенията в документа, отваря ги във Photoshop и ги записва в Grayscale.
Свалете го оттук.

Извличане на изображения

Този скрипт извлича вградените и поставени с Copy->Paste изображения, записва ги в посочена папка и създава връзка към тях в документа. Можете да го свалите и инсталирате оттук.

Откриване на връзки

Link finder от Gert Laursen се опитва да открие липсващите връзки към документи в InDesign в посочена папка или на целия диск.
Цената му е 40 американски долара.

скриптове за InDesign


Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.