PrintFactory – цялостно решения за управление на широкоформатен печат

1904

Print Factory е модулно софтуерно решение, предназначено специално за производство на банери, билборди и други продукти, които се произвеждат на широкоформатен печат.


PrintFactory 4 е най-пълното решение за производство на банери, билборди, табели в широкоформатните и суперширокоформатните печатници. PrintFactory предлага всички професионални инструменти за подготовка и нанасяне на корекции в поръчките, от които имат нужда клиентите, за да си осигурят по-бързо производство с минимални загуби на материали и отлично качество.

Софтуерът предоставя всички необходими инструменти за обработката на файловете и подготовката на печатните задания, като оптимизира времето и разходите свързани с тези процеси. PrintFactory може да обедини целият работен процес в една платформа. Това включва подготовка на поръчката и нанасяне на корекции, печат, рязане и създаване на пробни отпечатъци.

PrintFactory не е само RIP, а цялостно производствено решение

PrintFactory може да управлява повече от 600 устройства от различни производителите. Системата може да печата поръчки, докато те са в процес на обработка от RIP-а, което увеличава скоростта на целия процес. PrintFactory Editor улеснява работата с файлове, които имат нужда от ръчно нанасяне на поправки. Той дава възможност за комбиниране и коригиране на голям брой поръчки едновременно, промяна на цветове, маски, форми, намаляване или увеличаване, огледално обръщане и много други. PrintFactory Editor осигурява изпълняване на голям брой корекции само с едно кликане с мишката.

Увеличава печалбата, намалява загубите на материали

PrintFactory не само увеличава производителността и гъвкавостта, решението позволява и по-ефективно производство. Технологията на PrintFactory предлага точна симулация на цветовете на широкоформатни поръчки. Това става чрез малки (и достъпни) мастиленоструйни принтери, в намален размер. Така могат да бъдат избегнати много потенциални производствени проблеми. Предлага се и опцията Advanced Color, която подобрява работата с допълнителни цветове, позволява точна симулация на материали, които имат специфична повърхност и дава възможност за създаване на ICC или Device-Link профили, оптимизирани за конкретната работна среда.

Сред основните предимства на PrintFactory са:

  • Стандартизиран печат, който гарантира постигане на еднакви цветове на всяко устройство или носител. Това осигурява еднакви цветовете на всички продукти в рамките на рекламна кампания.
  • Системата предлага възможности за управление на печата и рязането по контур, включително автоматично напасване на продуктите с цел оптимизиране на разхода на материал.
  • Свръхбърза функционалност за напасване и позициониране на билборди и банери, заедно с инструкции за монтаж.
  • Бързо задаване на области за печат с бяло или нанасяне на лак върху определени елементи или на целия документ.
  • Редактор за PDF файлове с възможности за редактиране на изображения, текст и векторни елементи директно в PDF.
  • Интуитивен инструмент за създаване на знамена, банери и други продукти само с няколко цъкания с мишката.

Опцията Production Editor значително увеличава стандартните възможности за редактиране, предлагани от PrintFactory. Опцията Cut!, предлага на потребителите пълно управление на процеса на рязане като осигурява правилните драйвери за плотер и марки за рязане, отговарящи на нужните стандарти.

PrintFactory е решение, което може да се развива заедно с нарастването на нуждите на клиента. Решението може да използва няколко RIP-а, за да разпредели натоварването, предлага възможности за следене на поръчките и създаване на график с помощта на приложението PrintStation. Налице и възможност за пълна автоматизация, базирана на JDF. Предлагат се и ред допълнителни възможности, като печат на персонализирана информация, мрежов интерфейс за приемане на поръчки и много други.

Софтуерът се предлага в България от фирма Гед.
Фирма Гед, съвместно с 4PEES има удоволствието да предложи 10% отстъпка от цената на продукта за всички сключени договори до края на месец април. 

Източник: print-factory.net
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.