Project Stardust – нов поглед на Adobe в редактирането на снимки с помощта на AI

887
Project Stardust – нов поглед на Adobe в редактирането на снимки с помощта на AI

На предстоящата конференция Adobe Max ще бъде представена най-новата си разработка на Adobe, Project Stardust – фоторедактор, базиран на изкуствен интелект. Този нов инструмент може да разпознава и редактира обекти в снимки с безпрецедентно ниво на точност.

 

Project Stardust
Източник на изображението: Adobe

Adobe вече публикува видеоклип, демонстриращ уникалните възможности на новия инструмент, който разпознава обектите в изображението и улеснява редактирането им. Например, като щракнете върху куфар на снимка, Stardust незабавно ще го идентифицира като отделен обект, което ще позволи той да бъде преместен или изтрит.

 

Adobe не е пионер в областта на изкуствения интелект, но се опитва активно да развива този сегмент. Миналата година пуснаха генератора на изображения Firefly, който по-късно беше успешно интегриран във Photoshop, обогатявайки неговата функционалност.

С проекта Stardust процесът за изрязване на обекти ще стане значително по-лесен: просто щракнете върху обекта. Adobe са надградили процеса и той не е само едно изрязване. Видеоклипът в YouTube показва как преместването на куфар автоматично коригира сянката му. След това, използвайки функциите на Firefly, Stardust заменя куфара в ръката на модела с букет от жълти цветя.

Едно от най-впечатляващите нововъведения на Stardust е способността му да премахва разсейващи елементи. Софтуерът е в състояние да открива обекти на заден план, които могат да отвлекат вниманието от основния обект, и да ги премахва, като ги заменя с фонове, генерирани от изкуствен интелект.

Като цяло проектът Stardust представлява нов етап в еволюцията на редактирането на снимки, като съчетава вече познати технологии и добавя нови нива на сложност и прецизност.

Източник: PCWorld

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.