PStill – мощният инструмент за работа с файлове за печат

997
PStill – мощният инструмент за работа с файлове за печат

PStill е мощен инструмент за преобразуване и работа с множество векторни и растерни файлови формати. Опростеният му интерфейс крие огромни възможности за импортиране, анализ и извличане на различни елементи.

отварянето на EPS, PS или AI файлове

 

Решението може да генерира PDF/X-1a и PDF/X-3, а също така да работи с CMYK и SPOT, което го прави подходящ за работа в сферата на печата.

Проблемни PDF файлове, които се отпечатват некоректно или изобщо не се отпечатват, могат да бъдат „транскодирани“ с PStill. Методът създава нов файл с по-добра съвместимост, който често е с по-малък размер. Шрифтовете могат да бъдат заменяни поправяни или преобразувани в криви, а дублиращи се елементи – откривани и премахвани. Освен всичко това не е нужен специализиран софтуер, за отварянето на EPS, PS или AI файлове, тъй като чрез PStill те могат да бъдат конвертирани в напълно работещ PDF.

 

конвертор на файлове

PStill позволява и работа със скриптове (BAT, Shellscript, PERL, VB и други), което в комбинация с различните поддържани оперативни системи позволява вграждането му във външни софтуерни продукти. По този начин е възможно поставяне на променливи данни като баркодове или номерация на страници. Различните типове електронни монтажи с пълна функционалност на задаването на раздувки и ножове за рязане също спадат към функциите на PStill.

Версиите за Windows позволяват тестване преди закупуване, докато режимът за ползване под Linux е много по-свободен. На страницата могат да се намерят и различни добавки, сред които:

  • за анализ на файлове
  • за откриване и посочване на разлики между отделни версии на файлове
  • за конвертиране между различни формати
  • за рекомбиниране на цветоотделени файлове
  • за разделяне на отделни страници и други

 

разделяне на отделни страници

 

Може да свалите PStill от тук.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.pstill.com

Антон Даскалов
 | Website

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/