QR кодове: пет факта, които може да не знаете

4125
Spread the love

След като преди наколко месеца публикувахме материал разясняващ какво трябва да знаете за QR (quick response) кодовете, то с тези пет допълнения се надяваме да обогатим знанията ви.
QR кодовете са специфичнидвуизмерни баркодове, които могат дасе четат с подходящи QR четци или телефонис камери. Научете няколко факта за тях,които могат да ви изненадат и да ви бъдатполезни.

  1. QR кодовете могат да бъдат цветни. Просто изберете цвят– червен, зелен, лилав. Единственото изискване е контрaстът да е достатъчно висок, за даго разпознаят четците. 
  2. Можете и да брандирате QR кодове. Все по-често се появяваткодове, в които са включени лога.
  3. QR кодовете представляват разновидност на двуизмернитебаркодове. 2D баркодовете могат да бъдат със запазени права илисвободни за употреба. В момента има два основни типа свободни заупотреба кодове, QR и Datamatrix. Други 2D кодове като Microsoft Tag иBeeTag, са със запазени права и изискват съответните програми заразпознаване. Някои от търговските четци могат да четат и QR кодове.Логичен въпрос е защо се използват патентовани кодове, когато имаверсии свободни за употреба. Кодовете със защитени права работятпостоянно и надеждно, защо не им се налага да обединяват много функции,които са нужни за различни потребители. От гледна точка на потребителяте имат само една функция и я изпълняват добре. За разработчиците накода те носят печалба, базирана на различни критерии за обратна връзка.
  4. QR кодовете могат да бъдат „умни”. Темогат да разчетат местоположението и характеристиките на телефона,използван за разчитането им. След това те променят съдържанието сисъобразно на местоположението, времето и възможностите на телефона,както и според други зададени параметри.
  5. QR кодовете могат да съдържат персонализирана информация.Не всеки софтуер за генериране на QR може да го направи, но броят имнараства. QR кодовете, вкоито е вложена много информация са твърде големи, за да се отпечатат исъответно четат добре. Поради тази причина едва ли те скоро ще станатносите на сложни персонализирани маркетингови кампании. Но те могат дасъдържат персонализирани интернет адреси. Вместо да ги преписватеот хартия или да цъкнете връзка в електронно писмо, можетепросто да ги заснемете с камерата на телефона си.

inline_226_https://printguide.info/images/2010-02-07.gif

А някои хорасмятат, че QR кодовете са просто черно-беликутийки.

Източник:http://www.paperspecs.com/
Превод:Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Акоимате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външнареклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, тоwww.bgoferta.infoе точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различнипечатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката навашия продукт. Чрез www.bgoferta.info,оформяте вашетозапитване заизработката на желания продукт и получавате оферти директно отпечатниците. Използвайте бутона „Поискайоферта“.

Биографична информация