Quality Assurance открива често срещани проблеми в InDesign

2167

Плъгинът от DTP Tools допълва вградената функционалност за проверка на грешки на InDesign

Quality Assurance, е част от наборът от 12 плъгина Blatner Tools. Той може да открива многобройни пунктуационни знаци или интервали (две поредни тирета, два интервала след точка, три удивителни знака и други подобни). Софтуерът сигнализира и за интервали в началото на абзац, допълнителни нови редове между параграфите и други сходни проблеми).

Quality Assurance проверява за карета, които не събират целия текст или са празни, забравени в работното поле или скрити за други карета. Също така, предупреждава и за дублирани карета (например, ако случайно сте сложили две изображения едно върху друго).

Приложението следи и за къси редове в края на абзац, като можете да определяте броят знаци, за който да проверява. Също така можете да проверявате за тънки линии, ненаименовани цветове на контура и запълването на обектите, както и за други потенциални проблеми. Има възможности за настройка на параметрите, които се следят.

Можете да видите видеоматериал с начина на работа на приложението тук. Цената на Blatner Tools в момента е 79 евро.

Източник: indesignsecrets.com
Текста написа: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Интернет портал за печатни технологии.