Нови възможности за създаване на дизайн и дигитални публикации в Quark

526
Нови възможности за създаване на дизайн и дигитални публикации в Quark

Новата версия, QuarkXPress 2022, предлага нов ценови модел и достъп до безплатна библиотека с изображения.

QuarkXPress 2022

Ето и основните нововъведения във версия 2022:

  • Абонаментен лиценз. Той допълва традиционният вечен лиценз и има диференцирани ставки, в зависимост от типа потребител. Хора, които се обучават и академични институции могат да получат абонамент за приложението на много по-ниска от стандартната цена. Същото се отнася за благотворителни и организации с идеална цел.
  • Нов начин за управление на лицензите, вграден в приложението за централизирано управление, активиране и деактивиране на лицензи и управление на потребители.
  • Поддръжка на macOS Monterey и Windows 11.
  • Безплатна за употреба библиотека с изображения – достъпна за разглеждане и използване директно в работната среда на приложението, без допълнителни разходи или акаунти.
  • PDF файлове с намален размер – генериране на по-малки файлове без компромис с качеството. Това става чрез оптимизирана компресия на изображенията и други обекти.
  • По-бързо генериране на PDF- до 60% по-бързо.
  • Bookmarks – тази функция прави големите PDF файлове по-интерактивни като добавя разделители към определени страници, секции или части от текста.
  • Търсене/замяна в бележките под линия от диалога за търсене/подмяна.
  • Клавишни комбинации на Adobe InDesign вградени в приложението.

 

 

Потребителите могат да купят и разширения, които добавят допълнителна функционалност през онлайн магазина на Quark. Сред тях е QuarkXPress CopyDesk решение, което позволява преглед, редакция и корекция на документите и обновяване на промените в приложението.

Quark App Publishing Studio – решение за публикуване на документи в интернет или като приложения за iOS и Android.

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.