Безплатен ъпдейт на QuarkXPress 10

1180
Безплатен ъпдейт на QuarkXPress 10

Основните новости са увеличаване на производителността и добавяне на възможност за увеличаване на 8000%.

Quark Software Inc. представи QuarkXPress 10.1, който е наличен безплатно за всички потребители на QuarkXPress 10. В него са включени различни нововъведения, базирани на обратната връзка от потребителите, включително увеличаване на 8000% и динамични водещи линии. Сред новите възможности са и възможности за създаване на HTML5 анимации в проектите в App Studio.

 

QuarkXPress 10.1

Ето и новостите в QuarkXPress 10.1:

  • Увеличаване до 8000%. Според компанията, новата версия предлага най-добрите възможности за увеличаване в софтуер от този тип, за да могат дизайнерите например да позиционират изображенията максимално прецизно.
  • Динамични водещи линии. Те се появяват автоматично при създаване, местене или промяна на размера на обектите и дават възможност за автоматично подравняване на елементи един спрямо друг.
  • Възможности за сътрудничество: функцията Books е обновена и подобрена. Сега тя позволява безпроблемна работа с проекти и различни оформления по начин, който позволява на потребителите да определят един или няколко от тях, които да бъдат включени в една книга. Books вече може да синхронизира азбучни показалци, съдържания и други елементи от дизайна като цветове и стилове и файловете могат да се записват като един или няколко многостранични PDF файла. Това прави функцията перфектна за създаване на документи със страници с различни размери.
  • Експорт като изображение – лесен начин за записване на карета, части от страници или цели страници като PNG или JPG.
  • Подобрена работа с QR кодове – възможности за промяна на URL и други елементи на съществуващи кодове и генериране на растерни и векторни кодове.
  • Потребителски цветови схеми. Сега потребителите могат да създават собствени цветови схеми за работната среда (само за Mac).
  • HTML5 анимация за създаване на ефекти за използване в App Studio.

Източник: пресинформация на Quark
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.