Нова версия на Markzware ID2Q

1326

Според Quark, новата версия на софтуера ще заинтригува потребителите на Indesign, като им осигури лесен начин за създаване на публикации за iPad чрез Quark App Studio.

Markzware и Quark обявиха на популярното допълнение за Quark ID2Q до версия 6. Новата версия предлага поддръжка за Macintosh и Windows. Тя позволява на графичните дизайнери с едно кликане на мишката да преобразуват документи за InDesign CS5.5 в такива за QuarkXPress 8 or 9.

„Издаденото наскоро Quark App Studio, което е предназначено за създаване на приложения за iPad apps, очаквано предизвика значителен интерес сред потребителите на InDesign. Основната причина за това е лесният и достъпен начин за създаване на интерактивни приложения за iPad, които предлага App Studio”, каза Gavin Drake, вицепрезидент на маркетинга на Quark.

„Заради това приветстваме издаването на ID2Q 6 с поддръжка на преобразуване на документи за QuarkXPress 9, което позволява преработването им за iPad to от по-голяма част от дизайнерите, които разчитат на InDesign за създаване на документи за печат, а сега им се налага да създават публикации за цифрови устройства”, допълни Drake.

Quark App дава възможност на потребителите на QuarkXPress 9 да създават публикации в познатата работна среда и да ги публикуват в Apple App Store. App Studio е част от безплатно обновяване на Quark Xpress до версия 9.1.

Markzware ID2Q

Източник: quark.com, markzware.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.