Нова книга за QuarkXPress 2016

2078
Нова книга за QuarkXPress 2016

Quark обяви излизането на нова книга „Desk Top Publishing with QuarkXPress 2016” (Настолна издателска дейност с QuarkXPress 2016) Martin Turner.

Нова книга за QuarkXPress 2016

 

Авторът, Martin Turner, е бранд консултант за Brand Motor Ltd. Той е дългогодишен потребител на QuarkXPress, започнал е да работи с него от 1996, след като е преминал към Apple Macintosh. Новата му книга с мека подвързия съдържа 356 страници, в които Turner предлага ценни съвети за работата с QuarkXPress, подходящи както за начинаещи, така и за опитни потребители.

Книгата започва с базовите функции на програмата и достига до тънкостите на предпечатната подготовка, генериране на публикации за цифрови устройства, автоматизация и още други. Книгата описва всеки панел, палитра, меню и функция на QuarkXPress 2016. В бележките в полетата е обобщена трудна за намиране информация, съвети от професионалисти и скрити функции.

Turner пише за новата си книга, „През годините съм виждал десетки дизайнери, някои току-що завършили, други опитни ветерани, чиято работа е изпадала в застой, заради липса на критична информация. В тази книга се опитах да отговоря на всичките им въпроси и да разкрия през тях по-голяма част от възможностите, които предлага QuarkXPress 2016. Новите му функции – особено импорта и публикуването в HTML5 ни позволяват да сме по-продуктивни, по-ефективни и по-удовлетворени от работата си. Независимо дали за печат или интернет, повече от всякога досега, QuarkXPress 2016 ни дава силата да радваме окото и да интригуваме съзнанието. ”

Книгата е налична в Amazon.
Източник: пресинформация на Quark
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.