Нови обучителни серии от Quark – ново видео всяка седмица

1419
Нови обучителни серии от Quark – ново видео всяка седмица

Потребителите на QuarkXPress могат да очакват 50 нови безплатни видео обучения през 2017. В0дещ е експертът в издателската дейност Martin Turner.

Нови обучителни серии от Quark

 

Quark обяви нова серия видео обучения, които ще бъдат публикувани веднъж седмично през тази година. Общият им брой е 50. Тези обучения започват от основите и ще бъдат представени от експерта в областта на дизайна, оформлението и идентичността на марките Martin Turner, който наскоро издаде книгата си „Настолна издателска дейност с QuarkXPress 2016“. Сега Martin представя опита си под формата на видеоматериали, които ще обхванат широка гама теми, сред които са:

  • Издателска дейност и цифрови публикации.
  • Експертни функции на QuarkXPress като Job Jackets и Composition Zones.
  • Всеки панел, меню и функция на най-новата версия на QuarkXPress.
  • Настройка на програмата и подготовка на снимки за печат.
  • Преобразуване на таблици от Excel, шрифтове и кърнинг, редактиране, проверка на правописа и други.

Седмичните серии започват с епизода „Осем минутно предизвикателство за списание,“ в който Martin оказва в реално време как да създадете списание за печат и интернет за едва осем минути. За да видите всички нови видеоматериали за обучение с QuarkXPress, посетете QuarkXPressTV в YouTube.

Източник: пресинформация на Quark
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.