Обновиха QuarkXPress до версия 9.2

1228
Spread the love

Обновяването е безплатно и засяга основно областите извън традиционния предпечат, като подобрява поддръжката на ePUB и улеснява създаването на публикации за iPad. Quark предложиха и специални условия за обновяване до версия QuarkXPress 9 за собственици на стари версии.
inline_527_https://printguide.info/images/2012-01-06.jpgВсички, които са купилиQuarkXPress9 могат да го обновят безплатнодо версия 9.2. Тя включваподобрени възможности за работа с ePUB(форматът за електронни книги,разработен от International Digital Publishing Forum).Добавени са следните възможности присъздаване на публикации в този формат:

  • Добавяне на работещи връзки към интернет, видео и аудиофайлове
  • Възможност за изрязване на изображенията и промяна наразделителната им способност поотделно или едновременно в цялатапубликация
  • Добавена е възможност за местене на елементи чрез влачене смишката
  • Създаване на съдържание с йерархична структура

QuarkXPress 9.2 предлага иподобрена версия на App Studio, което позволявана потребителите да създават документиза iPad. Включени са нови шаблони за iOS 5(новата версия на мобилната операционнасистема на Apple). Добавен е по-прецизенконтрол на видеото и звука, включени впубликациите. Можете да откриете всичкоза нововъведенията тук.

Ако използвате QuarkXPress8 или по-стара версия, можете да севъзползвате от специалната оферта накомпанията. Quark обявиха, че потребителитес версии от 3 до 7 могат да обновятпрограмата до QuarkXPress 9 срещу 399 € безДДС. Това е цената, която до сега важешесамо за обновяване от версия 8 до версия9. Можете да научите повече тук.

Източник: quark.com
Текста написа: МартинНовев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.