Обновиха QuarkXPress до версия 9.2

1340

Обновяването е безплатно и засяга основно областите извън традиционния предпечат, като подобрява поддръжката на ePUB и улеснява създаването на публикации за iPad. Quark предложиха и специални условия за обновяване до версия QuarkXPress 9 за собственици на стари версии.

Всички, които са купили QuarkXPress 9 могат да го обновят безплатно до версия 9.2. Тя включва подобрени възможности за работа с ePUB (форматът за електронни книги, разработен от International Digital Publishing Forum). Добавени са следните възможности при създаване на публикации в този формат:

  • Добавяне на работещи връзки към интернет, видео и аудио файлове
  • Възможност за изрязване на изображенията и промяна на разделителната им способност поотделно или едновременно в цялата публикация
  • Добавена е възможност за местене на елементи чрез влачене с мишката
  • Създаване на съдържание с йерархична структура

QuarkXPress 9.2 предлага и подобрена версия на App Studio, което позволява на потребителите да създават документи за iPad. Включени са нови шаблони за iOS 5 (новата версия на мобилната операционна система на Apple). Добавен е по-прецизен контрол на видеото и звука, включени в публикациите. Можете да откриете всичко за нововъведенията тук.

Ако използвате QuarkXPress 8 или по-стара версия, можете да се възползвате от специалната оферта на компанията. Quark обявиха, че потребителите с версии от 3 до 7 могат да обновят програмата до QuarkXPress 9 срещу 399 € без ДДС. Това е цената, която до сега важеше само за обновяване от версия 8 до версия 9. Можете да научите повече тук.

Източник: quark.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.