Очаква се появата на много допълнения за QuarkXPress 9

1588

Членовете на QuarkAlliance са готови да издадат допълнения, които добавят различна функционалност към QuarkXPress 9, чието излизане на пазара е насрочено за този месец.

Quark обявиха, че заедно с излизането на версия QuarkXPress 9, ще бъдат издадени и версии на стотици съвместими допълнения за програмата, които разширяват функционалността й. Quark наскоро обявиха QuarkXPress 9, най-новата версия на софтуера си за страниране и предпечат. Според компанията, новата версия поставя дизайнерите в центъра на творческия процес и ще им помогне да създават продукти с разнообразен дизайн, които могат да бъдат отпечатани, използвани в интернет или под формата на интерактивни Flash файлове. Новата версия предлага и съмвестимост с цифрови устройства като iPad, чрез различни файлови формати.

Очакваните допълнения (Xtensions) ще предложат стотици начини за вграждане на допълнителни функции в QuarkXPress. Те са разработени от членовете на QuarkAlliance, и включват широка гама приложения. Сред тях са усъвършенствана проверка на правописа, проверка на файловете, експорт към разнообразни приложения, софтуер за управление на изображения и много други. Новите допълнения ще са налични, когато започнат доставките на QuarkXPress 9, през април 2011. В момента, за всеки закупен QuarkXPress 8, потребителите получават безплатно обновяване до версия 9, след като тя се появи на пазара.

QuarkXPress 9

Източник: quark.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.