Импорт на Adobe InDesign IDML в нова версия на QuarkXPress 2017

1086
Импорт на Adobe InDesign IDML в нова версия на QuarkXPress 2017

Безплатен ъпдейт на QuarkXPress 2017 от този януари позволява използване на нова тестова функция, за импорт на IDML и конвертиране на InDesign файлове за QuarkXPress.

 

импорт на IDML в QuarkXPress 2017

DML е отворен файлов формат на InDesign. Досега дизайнерите можеха да използват QuarkXPress, за да превърнат PDF файлове в публикации за приложението. Това, обаче, води до загуба на стиловете и мастър страниците. С импорта на IDML, InDesign файловете се превръщат директно в годни за редактиране QuarkXPress обекти, които запазват атрибути като стилове и мастър страници.

Matthias Guenther, директор на Quark’s Desktop Business Unit, коментира: „Днес все повече и повече потребители на InDesign преминават към QuarkXPress, особено откакто Quark предлага специални условия за преминаване от InDesign към QuarkXPress. Когато направите това, често голямото предизвикателство е да пресъздадете дизайните от InDesign в QuarkXPress, което може да отнеме доста време. С тестовата версия на нашия IDML импорт целта ни е да направим живота на дизайнерите възможно най-лесен. IDML импортът е интелигентна функция и призоваваме потребителите на QuarkXPress 2017 да го свалят, да тестват новата функция и да споделят опита си и какво още да подобрим. ”

Потребителите на QuarkXPress 2017 могат да свалят безплатния „QuarkXPress 2017 January 2018 Update“ за Mac и Windows, който отстранява и някои проблеми и повишава стабилността и качеството:
Mac: www.quark.com/Support/Downloads
Win: www.quark.com/Support/Downloads
Безплатно демо: www.quark.com/testdrive

Източник: Пресинформация на Quark
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.