Flint Group ще покажат своите нови технологии по време на Info Flex 2012

1610

Изложението Info Flex 2012 ще се проведе от 18 до 21 март в Сан Антонио (САЩ, Тексас). По време на него Flint Group ще представи своите технологии за изработване на флексопечатни форми, мастила за печат на опаковки и други.

При технологиите за изработване на форми за флексопечат ще бъде представена технологията на експониране nyloflex NexT. Тази технология използва  UV-светодиоди с висок интензитет от вида UV-A LED за много бързо въздействие върху повърхността на фотополимера. Светодиодите са съчетани със стандартни лампи UV-A за осигуряване на плътно изсъхване на цялата фотополимерна форма. Самото оборудване nyloflex NexT се произвежда за два формата форми- 91х119 см и 132х203 см.

Другата нова разработка на Flint Group е автоматизираният процесор nyloflex Automated Plate Processor (APP). Това е напълно автоматизирана линия за производство на флексопечатни форми с размери до 132х203 см. Линията се характеризира с бързото и ефективно обработване на флексопечатните форми и с автоматичен контрол на състава на разтворите, използвани за обработка, както и автоматично регулиране на температурата на процеса. Към тази автоматизирана линия има и пълен асортимент от фотополимерни пластини nyloflex, проявяващи разтвори nylosolv и други консумативи.

Филиалът на Flint Group – Packaging and Narrow Web ще представи и нови разработки в областта на мастилата и лаковете за флексопечат на водна основа с различни разтворители, UV мастила, мастилата PamioStar Outdoor за опаковки, FlexiTech Shrink-U за термоустойчиви етикети и други.

По материали на: www.flintgrp.com
Написа инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.