Mimaki навлезе в печата с латексови мастила с JV400

2235

Производителят на широкоформатни печатни системи навлезе в печата с латексови мастила с новата си продуктова гама JV400 LX. Лидерът в тази област HP приветства хода на Mimaki.

JV400-130LXMimaki представиха два модела, JV400-130LX с ширина на печат 1,3 метра и 1,6 метровия JV400-160LX. Машините бяха показани на Fespa Digital в Барселона. Двете машини, които използват новите латексови мастила на компанията, имат максимална скорост на печат 18 квадратни метра в час и максимална разделителна способност от 900 точки на инч.

Новите латексови мастила, използвани в гамата JV400 LX, се сушат при по-ниска температура, което пести енергия и позволява на машините да печатат върху повече носители. Новите принтери използват и бяло мастило, което допълва останалите шест цвята. Мастилата са на водна основа и използват технология, базирана на смоли. Това ги прави подходящи за употреба в работилници, офиси и печатници.

Машините от серията JV400 LX използват предимствата на RasterLink6 RIP, който позволява нанасяне на три слоя мастило едновременно, включително подложка от бяло мастило. Duncan Jefferies маркетинг мениджър на Mimaki за Великобритания каза „Латексовата технология доказа, че е привлекателна опция на широкоформатния пазар и вярваме, че Mimaki има отлична възможност да увеличи популярността ѝ”.

HP нарекоха навлизането на Mimaki на пазара с латексови мастила „здравословна конкуренция“, докато демонстрираха последните допълнения към гамата си Designjet, L28500 и L26500.

Източник: mimaki.co.jp, hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.