Quark представи QuarkXPress 2015

2142
Quark представи QuarkXPress 2015

Quark обяви някои детайли за последната версия на софтуера си за подготовка на материали за печат и електронни устройства – QuarkXPress 2015 .

Quark представи QuarkXPress 2015

 

Новата версия, която наследява QuarkXpress 10, ще излезе на пазара в началото на 2015. Най-значимата новост е преминаването към 64-битова архитектура. Това позволява използване на цялата налична оперативна памет и води до значително увеличаване на производителността, особено при работа с големи документи с много изображения с висока резолюция.

„Тази версия е съсредоточена върху функции, които бяха пожелани от потребителите. Попитахме ги кои са най-важните възможности на което и да е приложение и 74% от участниците отговориха, че най-важният фактор е скоростта, а на второ място е стабилността. Затова реагирахме на това.,” каза Matthias Guenther бизнес директор на Quark.

Други нови функции по заявка на потребителите ще подобрят възможностите на софтуера за подготовка на файлове за печат и електронни устройства. Това включва възможност за оформление на интерактивни електронни книги с фиксирано оформление и размер на страницата за конкретни устройства, например iPad. Добавен е и нова инструмент за чертаене на перпендикулярни линии.

Други нови функции са ориентирани предимно към специалисти, които работят с дълги документи. Това включва автоматично създаване на бележки в края на документа и под линия, подобрена работа с таблици от Excel и текстови променливи за автоматично попълване на повтарящи се полета, например колонтитули.

Системните изисквания на QuarkXPress 2015 са Mac OS X 10.8 (Mountain Lion), OS X 10.9 (Maverick) или OS X 10.10 (Yosemite), както и 64-битовите версии на Microsoft Windows 7, 8 и 8.1. QuarkXpress 2015 ще продължи да се продава и с вечен лиценз.

Източник: quark.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.