Quark придобиха приложението за създаване на съдържание за мобилни устройства PressRun

2274

Quark купиха Mobile IQ, една от водещите компании в областта на решенията за създаване за публикации за цифрови устройства.

приложение за създаване на съдържание за мобилни устройства Mobile IQ

Mobile IQ са производителят на PressRun, децентрализирано решение за издаване на списания, вестници и каталози за таблети и други мобилни устройства. PressRun позволява на издателите да използват документи за InDesign, и XML, PDF, или HTML съдържание, за да правят публикации с iOS и Android. PressRun създава съдържание, базирано на HTML, което дава възможност за търсене в целия текст и документите са сравнително малки, което позволява на потребителите да ги свалят по-бързо и да съхраняват повече на мобилните си устройства.

PressRun може да добавя много типове интерактивно съдържание към документите си. Сред възможните типове интерактивни елементи са променящи се изображения, видео, аудио, анимация, Flash, панорамни изображения. Подобно на Adobe Digital Publishing Suite, PressRun се предлага в три версии, за малки, големи и средни издателства.

Според прессъобщение за усвояването от Quark PressRun ще продължи да поддържа „голям брой формати за създаване на съдържание, включително HTML5, XML, и InDesign.“ За Quark, сливането значи, че те вече контролират едно от водещите решения за публикуване на съдържание за цифрови устройства. Така те могат да предложат на издателите, включително на потребителите на InDesign, алтернатива на Adobe Digital Publishing Suite.

Източник: pressrun.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.