Quark пусна уеб базирано приложение за създаване на съдържание

1752
Quark пусна уеб базирано приложение за създаване на съдържание

От Quark Software Inc. представихо своето ново уеб-базирано софтуерно решение за създаване на съдържание, наречено Quark Author.

Quark Author

Приложението може да бъде стартирано на всеки компютър или устройство, поддържащи HTML5. Основното му предимство е, че с него може да създавате, редактирате, организирате и публикувате съдържание за различни цели, без да се притеснявате за оформлението и дизайна. Чрез него може да изграждате съдържание с добре познатите раздели, параграфи, списъци, таблици, диаграми, схеми, изображения, аудио/видео файлове, слайдове от презентации, анимации и други. Извършването на корекции позволява преглед и одобрение, а нанесените корекции могат да бъдат маркирани и в последствие коментирани от други потребители. Авторът от своя страна вижда тези коментари в своя административен панел, непосредствено до съдържанието и може да избере кои от тях да приеме или отхвърли.

Quark Author

След тяхното нанасяне, съдържанието автоматично се обновява навсякъде, където е използвано. В същото време може да се направи преглед в реално време как би изглеждал генерираният документ в зависимост от информационния канал, за който е предназначен. В системата могат да се въвеждат множество правила за валидиране на съдържанието. Чрез използването на мета ключови думи, може да таргетирате съдържанието към определена група потребители. Quark Author генерира изходен XML файл, който може да бъде използван от Quark Publishing Platform за автоматизирано създаване на съдържание към различни канали – мобилни приложения, уеб, e-mail, печатни публикации, PDF и други. Характерното е, че за всеки от каналите могат да се създадат отделни правила за форматиране и брандиране на информацията.

Quark Author

Това, което различава Quark Author от другите текстообработващи програми е, че при вторите документът се създава така, че да обслужва една единствена цел, поради което промяната на съдържание и форматиране в последствие би отнело много време и допълнителни ресурси. За разлика от този метод, модерният подход е в разбиване на съдържанието на компоненти и тяхното последващо използване за различни цели. Част от примерите, при които е приложим Quark Author са за създаване на документи, съдържащи условия на договори, отчети, анализи, продуктови каталози, маркетингови материали и други.

Quark Author

Демо видео на Quark Author: www.youtube.com

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.quark.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/