QuarkXPress предложи алтернатива на недоволните от абонаментния план на Indesign

1649

До края на месеца всеки, който купи или обнови QuarkXPress , ще получи версия 10 на приложението, след като тя излезе на пазара през август.

QuarkXPress 10

Компанията, базирана в Денвър, обяви, че тези, които купят или обновят версията си до QuarkXPress 9 ще получат безплатно обновяване до QuarkXPress 10. Предложението важи за всички версии до 30-и юни 2013. След това, само потребителите на QuarkXPress 8 ще имат възможност да платят обновяването до QuarkXPress 9 и ще получат версия 10 безплатно, казаха от компанията.

QuarkXPress 10 ще започне да се доставя през август, каза Gavin Drake, вицепрезидент на маркетинга на Quark. За разлика от Adobe, компанията продължава да продава продукта си, което означава, че потребителите могат да го използват неограничено дълго без доплащане.

Както много от нас помнят, програмата беше основен играч в ранните дни на предпечатната подготовка за дейности като страниране на списания, но Adobe завладя пазара преди години. Новите версии на QuarkXPress имат възможност за създаване на публикации за цифрови устройства.

Източник: news.cnet.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.