QuarkXPress 10.0.2 вече е наличен

1325

Обновеното приложение предлага повишена производителност.

QuarkXPress 10.0.2Quark обявиха, че QuarkXPress® вече е обновен до версия 10.0.2. Обновяването от версия 10 е безплатно. QuarkXPress 10.0.2 отстранява проблеми с производителността, докладвани от потребителите. В резултат на това обновената версия е с по-висока производителност от QuarkXPress 9 в много от категориите, в които е тествана. Освен това обновяването добавя някои нови функции към софтуера.

Ramesh Yella, продуктов мениджър на QuarkXPress, каза: „представянето на новата графична система Xenon Graphics Engine във версия 10 беше голяма стъпка към подобрение в обработката на изображения на Retina и не-Retina екрани. Новата графична система ще предложи още много и започваме да виждаме много области, в които не само качеството е по-добро от предишните версии, но и производителността е повишена.“

Източник: quark.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.