QuarkXPress 15.1

760
QuarkXPress 15.1

Новата версия е първата, която се предлага през QuarkXPress Advantage програмата, която предлага на членовете постоянно обновяване, добавяне на нови функции и неограничена поддръжка без „оковите на абонаментния план“.

QuarkXPress 15.1

 

Нововъведенията в QuarkXPress 15.1

  • Подобрения в стиловете – добавяне на нови функции като автоматично увеличаване на текстови карета, добавяне на конфигурация от няколко рамки, потребителски тирета и линии.
  • Превръщане на InDesign файлове в QuarkXPress проекти – опции за автоматично преобразуване на голям брой файлове.
  • Подобрено подравняване на номера на страницата при генериране на съдържание.
  • Копиране и поставяне на съдържание от MS Word със запазване на форматирането (шрифт, стил на шрифта, стил на текста, цвят, отстъпи, разстояние, таблици и бележки под линия).
  • Нова палитра за контрол на Flex контейнерите и подобрения на работата с тях.
  • Автоматично задаване на имена на цветовете със стойности им.
  • Подобрения на производителността под Windows и съвместимост с Catalina OS.

QuarkXPress Advantage
QuarkXPress 2019 се предлага през програмата Advantage, която дава на потребителите доживотен лиценз за QuarkXPress, нови функции и ъпдейти на всеки три месеца, както и поддръжка по телефона. Плащането е еднократно, за една, две или три години.

Източник: quark.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.