QuarkXPress 2016 е на пазара

1440
QuarkXPress 2016 е на пазара

Новата версия позволява създаване на HTML5 документи и преобразуване на PDF, Illustrator и EPS файлове в обекти, които могат да се редактират в QuarkXPress.

QuarkXPress 2016 е на пазара

 

Новата версия включва и други функции, пожелани от потребителите и продължава да се продава с вечен лиценз.

Конвертиране на PDF, Illustrator и EPS файлове в редактируеми обекти
QuarkXPress 2016 е първият софтуер за оформление, който може да превръща PDF, Illustrator и EPS файлове в редактируеми обекти. След поставянето им в приложението те се превръщат в напълно годни за редактиране чрез криви на Безие векторни графики, текстът също може да се променя, а информацията за цветовете и шрифтовете се извлича автоматично.

HTML5 публикации
С новата версия потребителите могат да създават HTML5 публикации в средата на QuarkXPress, които могат да бъдат преглеждани локално и показвани на всеки модерен компютър, таблет или мобилно устройство. Така всеки потребител може лесно да създаде онлайн версия на документите си или друго съдържание за интернет, например интерактивни маркетингови проекти. QuarkXPress 2016 позволява на дизайнерите да правят това без да плащат за онлайн услуги и абонаменти.

Директно копиране на обекти от Illustrator, PowerPoint и други приложения
Потребителите на новата версия могат да копират елементи от приложения като Illustrator, PowerPoint и InDesign и да ги поставят в QuarkXPress като обекти, годни за редактиране. Това позволява използване на елементи от всевъзможни изходни файлове в QuarkXPress, както и редактирането им с професионален резултат.

Източник: www.quark.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.