Ricoh придоби германския стартъп natif.ai

1756
Ricoh придоби германския стартъп natif.ai

Германската компания DocuWare, част от Ricoh Group, придоби германския стартъп natif.ai, който разработва софтуер с елементи на изкуствен интелект за усъвършенствано разпознаване на изображения и оптично разпознаване на символи (OCR).

 

natif.ai

 

Придобиването ще разшири възможностите на Ricoh за извличане на данни от различни документи, включително хартиени и ръкописни, за да предложи на клиентите автоматизация и подобряване на много бизнес процеси.

Компанията natif.ai е основана в Германия през 2019 г. Тя разполага с персонал от 46 служители. В допълнение към разработките им с изкуствен интелект в областта на интелигентното заснемане, тя предоставя платформа за услуги за класификация на документи и извличане на данни, както и изследвания и разработки на високопроизводителни модели с изкуствен интелект и усъвършенствани технологии за разпознаване на текст, базирани на машинно обучение. Тези технологии осигуряват повишена точност при разчитане на неструктурирани данни и автоматично извличане на данни от различни нестандартни документи, като фактури, формуляри за поръчки и договори.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.