RIP за производство на филми без химикали

328
RIP за производство на филми без химикали

ColorGATE Filmgate е софтуерно приложение за подготовка и растеризация на файлове за производство на филми за печат. С него се постигат постоянни резултати и максимална надеждност при създаване на филми по мастиленоструйната технология. С определени мастиленоструйни принтери можете да печатате полутонови филми, без да ги експонирате със специална машина и без да ги обработвате с химия.

 

 

Надеждна обработка на PDF файловете и постоянни резултати с Filmgate

Софтуерният инструмент ColorGate Filmgate може да бъде високо ефикасен както в големи печатници, така и в такива със среден и малък размер. За постигане на надеждност и постоянни резултати по време на производството на филми, софтуерът Filmgate използва машини за мастиленоструен печат, както и уникалната технология Media Ink Metamode (MIM). Тя опростява работата, като използва предварително дефинирани комбинации от медия, мастилa и metamode.

Дори и при сложни PDF файлове (PDF / X-4, X-5), както и при цветоотделени PDF файлове, Filmgate дава възможност за сигурна обработка. Това се случва с помощта на предварително дефинирани процеси за растеризация за всички популярни серии мастиленоструйни принтери и решения за растеризация (до 180 lpi).

С правилната комбинация от този софтуер и мастиленоструен принтер можете лесно да отпечатвате полутонови филми, вместо да ги експонирате със специална машина и без да ги обработвате с химия. Софтуерът може да се използва като самостоятелна система или като допълнителен модул за филми и печатни форми в цялостния производствен поток на ColorGate – Productionserver.

Научи повече за характеристиките на
софтуера за производство на печатни филми Filmgate

Създаване на растерни филми с помощта на мастиленоструйни принтери и използване като част от система

Работа като част от система с мастиленоструйни принтери

Filmgate се вписва успешно в цялостна система за печат на филми за печатници, които изберат стратегията да произвеждат собствени филми за печат.

Една от оптималните конфигурации за собствена система за изработка на филми с Filmgate включва подходящ модел мастиленоструен принтер за печат както на филми, така и на други приложения като чертежи и цветни проби. Към софтуера и принтера се добавя и подходящ материал за изработка на филм спрямо приложенията, като материалите може да варират спрямо разхода на мастило, резолюция, бюджет.

Един от висококачествените филми на пазара е Colorgate CG Reprofilm HD, който позволява изключително точен печат с висока плътност до DmaxUV>4.0 и много добро вакуумно поведение. Colorgate CG Screenfilm Waterbased е още едно оптимално решение за голям набор от приложения с възможност за постигане на плътност до DmaxUV>3.5.

Работа като част от система с цялостния производствен поток на ColorGate Productionserver

Софтуерът за подготовка и растеризация на файлове за производство на филми за печат Filmgate може да се използва като самостоятелна система. Особено важно за по-големите печатници обаче е възможността на Filmgate да работи и като допълнителен модул за филми и печатни форми в цялостния производствен поток Productionserver на ColorGate.

ColorGATE Productionserver е решение за растеризация и за управление на цвета в дигиталния индустриален печат и графичната индустрия. Той е базовият продукт на компанията ColorGATE и предлага специални версии на продукта за опаковки, керамика, декор и текстилен печат. По този начин той често е в основата на комплексни печатни и производствени процеси.

 

ColorGATE Productionserver

Оптимизиране и намаляване на стъпките на работа чрез удобни функционалности

Контролирайте изцяло растеризацията и целия процес

Filmgate работи със специалната технология на ColorGATE – Media-Ink Metamode (MIM), която позволява да управлявате параметри като медия, мастило и условия на печат, които имат голямо влияние върху самото производство. Технологията използва MIM комбинации, които свързват настройките на профила, линеатурите и режима на печат в една обща логическа единица. В резултат на този процес отклоненията достигат до минимум.

 • Избор от различни видове растеризация – иновативна, интегрирана технология за растеризация за почти всяка област на приложение.
 • Настройка на линеатури – софтуерът Filmgate се грижи вместо потребителите за настройката и измерването при подготовката на филми, включително за регулиране нивото на мастилото, с криви за намаляване на мастилото, настройки на цветоотделянето и други.
 • Интерполация за растерни файлове – ColorGate може да интерполира файлове, които вече са растеризирани, за да не се налага повторна растеризация.

Контролирайте изцяло цветовете във файла за идеално цветоотделяне

Има няколко ключови възможности, които софтуерът за изработка на филми ви дава, за да работите с цветовете така, както сметнете за добре. Само някои от тях са:

 • Корекции на яркостта, контраста и гамата;
 • Създаване на криви на градация
 • Разделена или едновременна обработка на канали
 • Контрол на нарастване на точката с +/-40% за всички или за отделни цветоотделки
 • Визуализация на всички CMYK стойности в проценти на цял екран
 • Автоматично създаване на CMYK цветоотделки
 • Възможност за създаване на отделни поръчки за всеки цветоотделен файл
 • Създаване на цветоотделяне на база на избираеми или вградени CMYK ICC профили

Обработка на файловете за различни приложения

Във Filmgate можете да избирате между различни опции за работа. В това число са включени пропорционална или непропорционална обработка по ширина, височина и процент; автоматично достигане размера на медията, както и визуална обработка. В рамките на софтуерния инструмент са включени и функции за маркировки за изрязване и регистрационни означения.

Разчитайте на гъвкаво управление на опашката с поръчки

Filmgate предлага широк набор от функции, които подпомагат управлението на опашката с поръчки. Със софтуера можете да възпроизвеждате вече отпечатани поръчки без нов RIP процес.
Обработените задания за печат могат да се изтриват по избор автоматично – възможни са различни опции. Можете да настройвате например автоматична пауза след всяко задание или да правите ръчно потвърждение за всяко задание за печат.

С тази платформа вече става възможно повторението на поръчката при множество изходи само с един RIP процес, което осигурява по-добро използване на медията и повече ефективност в печатницата. Можете да създавате множество копия на едно устройство, при което параметрите се прехвърлят от RIP към контролера на устройството в зависимост от вида на принтера.

 

Filmgate

 

Още някои от функционалностите на софтуера Filmgate

При работата с Filmgate има още редица опции, които помагат за по-лесната и качествена изработка на филмите. С него имате възможност да:

 • откривате липсващи шрифтове и да ги подменяте;
 • компенсирате отклоненията на дължина и ширина в изходния формат;
 • извършвате контрол на обработката на заданието чрез показване на информация, свързана с поръчката като скоростта, площта на печат и др.;
 • дублирате поръчки и да създавате връзки към други поръчки
 • автоматизирате голяма част от процеса на растеризация и печат

Създаване на филми за флексо, офсетов и сито печат, без химикали

Когато Filmgate се комбинира с правилния мастиленоструен принтер, не е нужно да се да се прави обработка с химия, за да се отпечатват лесно полутонови филми.

По този начин намалява необходимото количество оборудване и химикали, а наред с това се намаляват стъпките от производството и се спестява труд. Filmgate поддържа произволен брой спот цветове, чиито настройки за растеризация могат да се избират индивидуално.

За ColorGATE
Повече от 20 години експертизата на ColorGATE в областта на софтуерните решения, цвета и услугите има водеща позиция в дигитализацията на печатната индустрия. Компанията предлага богат набор от решения за цветни проби и управление на цвета за графичната индустрия. Наред с това, тя се разраства силно и в растящия пазар на индустриалния печат. ColorGATE предлага дигитална експертиза и решения за доставчици на печатни услуги и потребители на технологията в областта на декора, керамиката, текстила и опаковъчната индустрия.

За ГЕД
ГЕД ООД е водещ дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия. Компанията е стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама, който постоянно се стреми да развива своите кадри по утвърдени международни стандарти и практики. Компанията доставя цялостни решения, на които можете да разчитате от първия ден, а целта е те да станат част от процесите в индустриалния печат, като ги оптимизират и направят по-ефективни.

Изпратете запитване за демонстрация на софтуера за подготовка и растеризация на за производство на филми за печат – Filmgate
Запишете се за имейл Бюлетин на ГЕД Печатни Решения
Последвайте ГЕД в LinkedIn

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.