Rorohiko пуска безплатен плъгин

1844
Rorohiko пуска безплатен плъгин

Rorohiko е фирма, занимаваща се с разработка на софтуер и консултантска дейност, в сферата на предпечата и издателската дейност. Фирмата представи своя безплатен плъгин за InDesign „Lightning Brain LikeFindsLike“.

Това е поредният от безплатните плъгини на Rorohiko. На разположение е за InDesign CS, CS2 и CS3 за потребители на Mac OS X или Windows 2000/NT/Vista платформи.

Инструментът служи да улесни избирането на обекти в страница или цял документ по избрани параметри. Вместо да избирате множество обекти, като задържате shift, е достатъчно да настроите инструмента за типа и вида на избрания обект и след това да използвате функцията Select All Similar. Подобни инструменти имат програмите за векторна обработка.

Например:

Искате да преместите всички карета с еднаква форма в различен слой? За целта трябва да ги селектирате, преди да ги преместите. От настройките на новия инструмент избирате дали това да стане, само в дадената страница, или в целия документ. След това избирате условието, това да бъдат обекти с еднаква височина и ширина и форма.

Избирате примерен обект от желаната страница и изберете опцията Select All Similar.

Резултатът е, че са селектирани всички обекти (карета с изображения и текст) в дадената страница, които могат в последствие лесно да бъдат преместени в нов слой.

Поддържани платформи: InDesign CS, CS2 и CS3 на Mac OS X или Windows 2000/NT/Vista

Сайт на производителя.

Източник: www.designertoday.com

Интернет портал за печатни технологии.