SAI Paint Tool – графичен редактор, ориентиран към рисуване

712
SAI Paint Tool – графичен редактор, ориентиран към рисуване

SAI Paint Tool е уникален графичен редактор, създаден в Япония. Той е фаворит на милиони художници на Manga и Anime по целия свят.

SAI Paint Tool

 

Английската версия на SAI Paint Tool предлага всички възможности на японския оригинал, като към тях са добавени допълнителни четки и текстури и лесно за навигация меню на английски.

Инструменти
SAI Paint Tool разполагате с голям брой инструменти за рисуване, сред които са моливи, пастели, химикали, мастила, текстови маркери, водни бои и още много. С тях можете да постигнете реалистични ефекти.

Настройване на четките
Получавате осем стандартни типа четки след като инсталирате приложението. SAI Paint Tool позволява създаване на потребителски четки и прави персонализацията им лесна и позволява настройване на много параметри.

Кратките клавиши на приложението са същите като в Adobe Photoshop, което прави започването на работа с него по-лесна. Приложението поддържа графични таблети и рисуване с чувствителни на натиск устройства. Редакторът поддържа работно пространство с размери до 10000х10000 px. Приложението поддържа работа в слоеве и е ориентирано към рисуване и създаване на нови картини, а не към редактиране на снимки и други изображения. Основните му предимства с във функционалността, свързана с инструментите за рисуване.

Цената му е 5400 японски йени или около 80 лв.

Можете да свалите пробна версия оттук.

Източник: saipainttool.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.