SilverFast + Canon – нов софтуер за сканиране

3837

Значително повишаване на качеството и пестене на време за потребителите на Canon скенер продукти, благодарение на новия софтуер SilverFast 6.6.0r4, включващ вече iSRD и Kodachrome поддръжка.

SilverFast 6.6.0r4 Ви дава повече възможности спрямо стандартния софтуер на Canon, като: iSRD технология за по-бързо сканиране, Multi-Exposure технология за извличане на максимална динамична плътност, както и специално разработения модул Kodachrome-Profiles за перфектно сканиране на диапозитиви на Kodak.

Повече за нововъведенията в Silverfast Canon гледайте клипче тук…

SilverFast функцията Multi-Exposure видимо повишава динамичния обхват на Canon скенера, давайки на потребителя максимален брой детайли с минимален шум в сканираното изображение.Get more details with less noise.
Динамичният обхват е най-важният фактор при високо-качествен режим на сканиране.
Всеизвестен факт е, че по-големия динамичен обхват осигурява значително по-добро сканиране. От друга страна по-доброто сканиране допринася за видимо по-добри детайли в силно осветени зони или сенки. Multi-Exposure® повишава динамичния обхват на Canon 8600F от 2,89D (с изкл. Multi-Exposure) до 3,62D (с вкл. Multi-Exposure). Чрез това повишение скенерът може да разпознае много повече нива на сивото – от стандартните 776 до изключителните 4169 нива (по ISO 21550 стандарт). (гледайте клипче тук…)

Нова iSRD технология за по-бързо сканиране.
Новата технология е подобна на стандартно включената CANON FARE – премахване на прах и драскотини от сканираните изображения. Основното предимство на iSRD спрямо FARE е, че пълният потребителски контрол върху iSRD модула е от решаващо значение за запазване на фини, понякога критични детайли. Това е задача, с която опростенaта FARE технология не винаги се справя.

iSRD технологията успешно премахва евентуална прах или драскотини в сканирани Kodachrome или черно-бели диапозитиви.

Сканираните изображения са с по-ясни детайли и без артефакти. Откакто iSRD използва напълно работоспособността на многоядрените процесори в работната станция (Core 2 Duo, Quad-Core, Multi-Core…), скоростта на сканиране е чувствително по-висока. Това предимство може да удвои производителността на скенера гледайте клипче тук…

  • Максимален динамичен обхват
  • IT8 калибриране
  • Премахване на прах и драскотини.
Сканирането на Kodachrome диапозитиви е сложна задача, заради уникалния материал, от който са съставени. Филмите са с показател за плътност 3.8D, което се равнява на 6300 нива на сиво или контраст 1:6,300! Благодарение на Multi-Exposure технологията, потребителят може да бъде сигурен, че всяка една зона на изображението ще бъде адекватно възпроизведена. гледайте клипче тук…

SilverFast 6.6.0r4 софтуера намалява времето за сканиране до 60%. Това се постига, благодарение на оптимизиране на работата на програмата с дву-, четири- и мултиядрени процесорни системи.

Източник: adcom.bg

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.