Избрани софтуерни приложения април 2022

1068
Избрани софтуерни приложения април 2022

Представяме ви кратък обзор за някои софтуери, които са направили впечатление на нашата редакция през изминалия месец. Повечето са добре познати на нашите читатели, но са с нови версии и редица подобрения, които сме сигурни, че ще заслужат вашето внимание. Разбира се имаме и съвсем нови предложения, които да ви изненадат и да улеснят работата ви.

Quite HOT Imposing
Софтуерът е добре познат на всички, които се занимават с електронен монтаж. Най-важното във версия 5.2 е 64 битова поддръжка. Иначе в пета версия като цяло има редица подобрения при функционалностите N-Up, Creep, Trim & Shift, сливане на променливи данни, подобрена производителност при работа с големи файлове и мн. др.

 

Quite HOT Imposing

tilia Phoenix
tilia Phoenix е софтуер за автоматизирано управление на разположението на елементите върху печатната форма с помощта изкуствен интелект. Софтуерът има приложение при производството за етикети, картонени опаковки, рекламни стелажи и знаци и мн. др. С помощта на улеснен интерфейс и hot folder-и, софтуерът предлага различни варианти на разположение на печатната форма. tilia Phoenix има връзка с други софтуери за управление и автоматизация на работните процеси като Enfocus Switch, Heidelberg Prinect, Hybrid Cloudflow, SmartStream и др.

 

Pitstop 2022
Вездесъщият Pitstop е с нова версия на връх своята 25 годишнина. Новостите са поддръжка на PDF 2.0 и PDF/x-6, повече от 40 нови и подобрени actions, нови профили за проверка (Preflight), подобрения на функцията за наддаване, преобразуване на сиво в черно (К), спектрални данни, компенсация на черната точка и др.

 

FontDraw
Това е нов софтуер на Proxima Software и е с версия 1.0. FontDraw ви позволява да създавате нови OpenType шрифтове и да редактирате съществуващи OpenType/TT и OpenType/CFF шрифтове. Във софтуера съществуват възможности за редакция на OpenType функционалностите, показателите на шрифта, редакция на контурите и др. Има пробна версия. Цена 79$.

 

 

ON1 Resize AI
За различни продукти на ON1 сме писали и друг път, но не и за този конкретно. ON1 Resize AI се включва директно в конкуренция с Gigapixel на TopazLabs и Photoshop Super Resolution за спора за най-добър софтуер за увеличаване на изображения. Тук също са вкарали елементи на изкуствен интелект. Има пробна версия, а цената му е около 117 Euro за версията ON1 Resize AI 2022.

 

 

Realistic Embroidery
Realistic Embroidery стартира като Action за Photoshop, но вече е самостоятелен плъгин, който много добре имитира ефект на бродерия. Във версия трета на плъгина процесът е автоматизиран и с натискането на три бутона можете да създадете страхотни ефекти на бродиране на лога и други елементи. Имате възможност да промените ефекта според вашите изисквания за цвят или дълбочина на ефектите на бродерията.  Цена: 15$

 

Leawo PhotoIns
Още един подобрител на изображения с вградено AI. Предлага пакетна обработка на изображения. Работи най-добре с портрети и пейзажни снимки. Автоматизирано изсветлява очите и ги уголемява, изглажда кожа, добавя наситеност и детайл и контраст според сцената. Отстранява проблеми с експозицията, като потиска осветяването и изсветлява тъмните детайли и коригира баланса на бялото, чрез автоматично регулиране на цветовата температура. Цена: 9.95 $ на година.

 

 

Picverse Photo Editor
Предназначен е за фотографи и е от групата софтуери за подобряване на изображения. Предлага автоматизирано AI корекции, премахване на фон на изображения, възстановяване на стари изображения, добавяне на ефекти и филтри, над 100. Подобряване на детайлността на снимките, ретуш и прецизно отстраняване на обекти са другите възможности на Picverse Photo Editor.  Цена: 49.95$ за една година.

 

Typefitter
Нова 5.1.1.6 версия на плъгина за Indesign. Може да ви спести много време. Aвтоматизира много от процесите, свързани с работа с текст. Той коригира автоматично проблеми като текст, който не се събира в карето. Има пробна версия за 6 месеца. След това цената е 36$ за година.

 

 

Smart Styles
Новата 17.0.0 версия на плъгина за Indesign на WoodWing е предназначен за автоматично форматиране на текстове, таблици и др. Ще ви спести еднотипна и скучна работа. Освен това можете да си създавате собствени Smart стилове, които да споделяте и с други потребители.

 

Вижте още стотици публикации свързани със софтуер за предпечатари, дизайнери, фотографи и печатари в нашия специален раздел Софтуер тук.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.