Подготовка на изображения за флексопечат с RetouchXPress

151
Подготовка на изображения за флексопечат с RetouchXPress

RetouchXPress е плъгин за Photoshop, който е специализиран в ретуш на изображения, предназначени за печат върху опаковки.

RetouchXPress е цялостно решение за подготовката на изображения за флексографски печат. Той се стреми да предложи решения за класически затруднения като визуализация на резултата в ниските проценти при голямо нарастване на точката, резките граници в ярките области. Плъгинът предлага четири различни режима на визуализация, които помагат за идентифициране на различни потенциални проблеми.

 

Подготовка на изображения за флексопечат с RetouchXPress

 

Разделянето на отделни групи за ретуширане позволява прилагане на различни техники на към всяка от тях, позволява включване и изключване на слоевете и съхранява оригиналните изображения. Друго голямо предимство на RetouchXPress е, че съхранява списък с всяка стъпка, приложена към всяка група в PSD файл.

 

 

Създаване на сепарации

За постигане на оптимални резултати при флексо печат е нужно всяка от сепарациите да бъде допълнително обработена. Този процес обикновено изисква създаване на маски на много графични обекти. RetouchXPress предлага три автоматични метода за създаване на сепарации за печат. Те автоматично премахват ненужните цветове от обектите (например магентата от зелените листа) и генерират резултат, който има нужда единствено от дребни корекции. Плъгинът дори включва специализирани инструменти, за да улесни и този процес.

Актуалната версия поддържа само CMYK изображения, но има и модул за допълнителни цветове, който е в процес на разработка. Плъгинът позволява по-лесна и бърза работа, постоянни резултати и не изисква много опит и умения от операторите.

Можете да го свалите и тествате оттук.

Приложението е в тестова версия и разработчиците предупреждават, че не е оптимизирано за всички типове хардуер и може да е в конфликт с някои настройки.

Източник: retouchxpress.eu
Текста написа: Мартин Новев

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.

В свободното си време: Посветен е на футболния отбор на Полиграфия инфо.