Подготовка на изображения за флексопечат с RetouchXPress

584
Подготовка на изображения за флексопечат с RetouchXPress

RetouchXPress е плъгин за Photoshop, който е специализиран в ретуш на изображения, предназначени за печат върху опаковки.

RetouchXPress е цялостно решение за подготовката на изображения за флексографски печат. Той се стреми да предложи решения за класически затруднения като визуализация на резултата в ниските проценти при голямо нарастване на точката, резките граници в ярките области. Плъгинът предлага четири различни режима на визуализация, които помагат за идентифициране на различни потенциални проблеми.

 

Подготовка на изображения за флексопечат с RetouchXPress

 

Разделянето на отделни групи за ретуширане позволява прилагане на различни техники на към всяка от тях, позволява включване и изключване на слоевете и съхранява оригиналните изображения. Друго голямо предимство на RetouchXPress е, че съхранява списък с всяка стъпка, приложена към всяка група в PSD файл.

 

 

Създаване на сепарации

За постигане на оптимални резултати при флексо печат е нужно всяка от сепарациите да бъде допълнително обработена. Този процес обикновено изисква създаване на маски на много графични обекти. RetouchXPress предлага три автоматични метода за създаване на сепарации за печат. Те автоматично премахват ненужните цветове от обектите (например магентата от зелените листа) и генерират резултат, който има нужда единствено от дребни корекции. Плъгинът дори включва специализирани инструменти, за да улесни и този процес.

Актуалната версия поддържа само CMYK изображения, но има и модул за допълнителни цветове, който е в процес на разработка. Плъгинът позволява по-лесна и бърза работа, постоянни резултати и не изисква много опит и умения от операторите.

Можете да го свалите и тествате оттук.

Приложението е в тестова версия и разработчиците предупреждават, че не е оптимизирано за всички типове хардуер и може да е в конфликт с някои настройки.

Източник: retouchxpress.eu
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.