Specctr – нов начин за управление на процеса на създаване на дизайн

254
Specctr – нов начин за управление на процеса на създаване на дизайн

Specctr е онлайн инструмент, който предлага лесен начин за създаване на спецификации, версии на дизайна, автоматични функции за бележки.

Създаване на спецификации само с няколко лесни стъпки


SpecctrВсички параметри за създаване на спецификации за дизайна са обединени в един лесен за използване панел. Той е подходящ както за печатни, така и за интернет проекти и предлага директна интеграция с Adobe C.
Ето и някои от основните параметри, които можете да дефинирате в Specctr:

  • Работно поле, спецификации, организирани в слоеве, спецификации, които се отнасят за различни обекти, съвместимост с art boards в Illustrator;
  • Размери и разстояния, координати, разстояния между обектите, включително между голям брой обекти, разположението им в работното поле;
  • Параметри на обектите – цвят на запълването, цвят дебелина и стил на контура, прозрачност, радиус на заобляне;
  • Текст – шрифтово семейство, размер, цвят, подравняване, кърнинг, тракинг;
  • Поддържани цветови пространства: RGB, HEX, HSB, HSL, CMYK, SPOT;
  • Настройка на мерните единици в глобалните настройки за приложенията на Adobe;
  • Етикети с контрол на позиционирането.

Specctr Cloud


Specctr Cloud е функционалност в тестова версия, която позволява анотации на дизайни във Photoshop, Illustrator и Indesign. Можете да синхронизирате тези дизайни чрез Specctr Cloud между различните хора, които работят по проекта. След като добавите бележките си през Specctr панела и ги синхронизирате, те стават видими за всички участници в проекта.


В момента Lite версията на Specctr е безплатна. Тя предлага съвместимост с Adobe Ps, Ai и Id, позволява задаване на текстови спецификации, позициониране и размери. Не включва cloud достъп.


За 9 американски долара получавате пълните възможности за създаване на спецификации, поддръжка и един облачен акаунт.

Източник: specctr.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.