StudioRIP XF – софтуерно решение за предпечат за българския пазар

3701
StudioRIP XF – софтуерно решение за предпечат за българския пазар

StudioRIP е гъвкав работен поток с множество допълнителни опции, който се конфигурират според нуждите и изискванията на клиента. Софтуерът е цялостно решение за печатниците, тъй като обхваща всички технологии в един работен поток.

StudioRIP XF

 

На българския пазар StudioRIP е познат от близо 2 години и вече повече от 10 печатници с различна специфика на дейността го използват във всекидневната си работа. StudioRIP  се отличава с изключително високо качество на растера, интуитивен потребителски интерфейс, висока скорост и огромен набор от опции. Той е гъвкав работен поток, който се конфигурира според нуждите и изискванията на клиента, като допълнителни опции могат да се добавят по всяко време.

Основните функции на софтуера включват:

StudioRIP XF е насочен към четири основни типа клиенти

  • потребители, които закупуват и ще управляват ново CTP, CTcP, CTF, или RIP-ът им се нуждае от обновяване
  • потребители, които могат да се възползват от огромните възможности на StudioRIP в областта на флексопечата и печата на опаковки.
  • потребители притежаващи дигитални печатни машини от класа на DI и Indigo.
  • потребители с принтери на EPSON, CANON, HP за изработка на цветна проба

Специални опции на StudioRIP за флексопечат

  • стандартно в StudioRIP влиза хибридния растер с променлива точка в светлите участъци.
  • в работния поток са включени и специфични поддържащи точки, които увеличават стабилността на финия растер при печат.
  • сканира и премахва всички изолирани точки с размер по-малък от предварително дефинирания. Така се предотвратява печат на недобре закрепени точки на клишето породени от неволни грешки в предпечата.
  • софтуерът е специално разработен за производителите на вълнообразен картон с т.н. отместен растер за намаляване на ефектите на моаре. За същите потребители е функцията за текстури на растера за повишен пренос на мастило, без да се увеличава натиска 
  • автоматично изчислява и свиването при печат.
  • вграден трапинг

 

StudioRIP XF

 

Специални опции на StudioRIP за дигиталния печат
StudioRIP има две специални версии насочени към притежателите на машини за дигитален печат – DI Edition и Inkjet Edition. DI Edition е предназначена за Direct Imaging машините на Heidelberg и Presstek като осигурява висококачествен растер и намастиляващи профили. Inkjet Edition e предназначен за изготвяне на цветни проби като включва в себе си contone, halftone, raster proof. StudioRIP Inkjet Edition превръща вашия принтер не само в цветово коректна система, но и сравнително евтино и бързо средство да изготвите филмите за контактно копиране, производство на сита, флексо клишета с добро качество и плътност.

Електронен монтаж и планиране
StudioRIP  предлага лесен и интуитивен интегриран в работния поток модул за електронен монтаж и планиране. Той използва вече растеризираните изображения, за да се избегнат проблемите с монтажа на отделни PDF файлове. Процесът на монтаж е много бърз като позволяват промени в разстоянията между страниците и добавяне както на вградени, така и на потребителски марки. Страниците се монтират автоматично в работния процес.

Инсталация и поддръжка на StudioRIP
Вълканов Трейд Екуипмънт организира и извършва внедряването на StudioRIP XF в печатницата, като осигурява обучение на персонала. Предварително можете да изтеглите и тествате пълнофункционална версия на софтуера от специализирания за целта уеб сайт:  studiorip.valkanov.net
На него можете да намерите подробности за модулите и тяхната функционалност, да прочетете полезни материали или да се свържете директно със специалист от Вълканов Трейд Екуипмънт.

Повече за Вълканов Трейд Екуипмънт:
гр. София
ул. Проф. Никола Чилов №2
(на ъгъла с ул. Илия Бешков, сградата в двора на Полиграфическия комбинат срещу DARU CAR)
Тел.: 0889/ 199 027
Тел.: 02/ 979 10 99
Факс: 02/ 978 91 46
www.valkanov.net

Профил на Вълканов Трейд Екуипмънт в Полиграфия Инфо

Интернет портал за печатни технологии.