Suitcase Fusion 4 предлага нови улеснения на потребителите на Adobe Creative Suit

1734

Extensis обнови Suitcase Fusion до версия 4. Тя има много нововъведения, ориентирани най-вече към потребителите на Creative Suit.


Най-значимото и полезно нововъведение, което може да ви спести много време са новите панели за преглед на шрифтовете. С тях можете да преглеждате библиотеката си от шрифтове във Photoshop, InDesign, Illustrator и InCopy. Новите панели позволяват да активирате шрифта, който сте избрали, без да напускате среда на CS приложението както в по-старите версии на Suitcase .

Панелът на Suitcase показва всички шрифтове, независимо дали в момента са активни или не. Освен това, можете да видите изгледа на всеки шрифт директно в панела, без да се налага да посещавате друго меню. Оттам можете и да отбелязвате любимите си шрифтове. До тях се появява звездичка, с която лесно можете да ги отличите. Suitcase Fusion 4 позволява и да създавате потребителски колекции от шрифтове, избрани от различни библиотеки.

Новост е възможността за създаване на Extensis Snapshot. Той представлява изображение, което можете да изпратите на клиент или колега, за да му покажете как изглежда даден шрифт. След това той може да оразмери изображението, за да види как ще изглежда в дизайна. Това е бърз и лесен начин за обмен и преглед на шрифтове за определено оформление, без това да нарушава лицензните споразумения.

Новост за тази версия е и поддръжката на приложението за редактиране Adobe InCopy. Поддържаните версии са InDesign, Illustrator, Photoshop и InCopy CS4, CS5 и CS5.5, QuarkXPress 7, 8 и 9.

Другите възможности на Suitcase Fusion 4 включват:

  • Преглед на цветовете – възможност за избор цвят на текста и фона по време на прегледа на шрифт.
  • Намиране на алтернативи на избрания шрифт на базата на дизайна на начертанието.
  • Интерактивен преглед на шрифтовете: можете да въведете какъвто текст желаете като използвате QuickType. Добавено е възможност за „плаващ“преглед , който се появява над всички отворени приложения.
  • Динамично търсене – протича докато въвеждате името на начертанието, от което се нуждаете
  • Проверка за повредени шрифтове – всеки шрифт се проверява изцяло преди да се появи в Suitcase Fusion.

Източник: extensis.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.