Suitcase Fusion 5 от Extensis

1615

Последната версия на софтуера за управление на шрифтове предлага поддръжка на най-новото от Adobe Creative Cloud, автоматична активация и панел, който се интегрира в приложенията.

Suitcase Fusion 5 от Extensis
Нова функция QuickComp позволява моментално генериране на документи, които показват различни комбинации от шрифтове в Suitcase Fusion. Обновената функция QuickMatch позволява по-бързо откриване на шрифтове, подобни на зададения, както в локална колекция от шрифтове, така и в мрежови колекции като WebINK и Google Web Fonts.

Интеграция в Creative Cloud

Новата функция за автоматична активация, съчетана с плъгин, който се появява като панел в приложенията от Adobe Creative Cloud позволява на потребителите на Suitcase Fusion 5 незабавен достъп до всички достъпни шрифтове и набори шрифтове. Технологията Font Sense автоматично идентифицира, открива и активира шрифтовете, използвани в документа. Това се случва без посетителя да се сблъска с диалогов прозорец, който го предупреждава за липсващи шрифтове.

QuickComp

QuickComp е функция, която намалява времето и усилията нужни за тестване на шрифтове в процеса на разработка на дизайна. Тя позволява на потребителите да визуализират комбинации от шрифтове една до друга директно в средата на Suitcase Fusion с помощта на предварително подготвени шаблони.

Достъп до мрежови шрифтове

Suitcase Fusion 5 предлага интеграция с услугите, които предлагат мрежови шрифтове WebINK и Google Web Fonts. Така шрифтовете от тях се появяват в панела на приложението, който е интегриран в CC програмите. Това осигурява достъп до над 6500 мрежови шрифта.

QuickMatch

Функцията QuickMatch е обновена и дава по-бързи и точни резултати при търсене на подобни шрифтове. Тя включва пълна база данни с уникални данни за всеки шрифт. Така дизайнерите могат да търсят подобни шрифтове в своите колекции или в мрежовите колекции.

Suitcase Fusion 5 от Extensis

Източник: extensis.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.