SVG Nest – решение за оптимизация на рязане на неправилни форми

1095
SVG Nest – решение за оптимизация на рязане на неправилни форми

Безплатното онлайн решение може да ви спести много време и усилия при подготовка на файлове за рязане на различни устройства.

SVG Nest

 

Когато работите с цифрови производствени инструменти като лазерни или механични CNC машини, максималната оптимизация на материала, който режете, може да ви спести много пари. Да използвате уменията си на Tetris може да ви помогне да съберете повече елементи в материала и да минимизирате загубите. Това, обаче, може да отнеме много време, когато се опитвате да произведете голям брой детайли. SVG nest е приложение, което ви помага да оптимизирате процеса и го прави бърз и лесен.

SVG nest изисква всички елементи да бъдат поставени в един SVG, който съдържа и каре с размера на материала, който ще използвате. След това трябва да качите SVG файлът заедно с карето онлайн в SVG nest, който ще ви покаже всички детайли подредени и ще ви позволи да изберете контейнера и да натиснете бутонът “Start Nest”. SVG nest след това ще направи първият си опит като постави дейлите възможно най-близо един до друг. Най-хубавото на алгоритъмът на SVG nest е, че той има и други възможности. Софтуерът използва „генетичен алгоритъм, който се опитва да открие нови начини на подреждане, базирани на параметри, зададени от потребителя

Източник: svgnest.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.