Swimmer позволява подмяна на текст с изображения в Indesign

885
Swimmer позволява подмяна на текст с изображения в Indesign

Ако искате да пренесете усещането за чат програма в документа си в Indesign или просто да замените определени думи с изображения, безплатният плъгин е решението, което ви трябва.

Swimmer

 

Безплатният скрипт Swimmer на Rorohiko ви позволява да търсите определени модели или думи в Indesign и да ги замени със закотвени карета с изображения. Скриптът може да извърши процесът и в обратната посока – да замени изображенията, които е поставил, с текст. Това може да е полезно например за ръководства за уреди, в които дадени термини трябва да се подменят със съответстващи икони. Новата версия, 1.0.5 поддържа обектни стилове.

 

Swimmer

За да използвате Swimmer е достатъчно да зададете ключовите думи и имената на изображенията, с които искате да ги замените в SwimmerConfig файла и да добавите изображенията в съответната папка, указана в конфигурационния файл, по подразбиране images. След това е достатъчно да задействате скрипта през панела в Indesign.

Swimmer работи с Indesign CS5 и по-нови.

Можете да свалите скрипта безплатно оттук.

Източник: rorohiko.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.