Topaz ReMask 3 – подобрено решение за автоматично създаване на маски във Photoshop

2985

Printguide.info проведе кратък тест на новата версия, която включва нова технология за премахване на проблемите с цветовете и подобрени инструменти за избиране на коса.

През годините потребителите на Topaz са изисквали интелигентно решение за създаване на маски, което да решава проблема със избиране на сложни обекти като коса, козина, дървета и сватбени дантели. Topaz ReMask 3 включва нова технология за премахване на остатъчните цветове, четки за избиране на определени цветове и нов набор от инструменти за по-добро избиране на коса и работа с прозрачни обекти. Според производителя ReMask 3 може да премахне повечето от обичайните ограничения и трудности при създаването на маски.

Topaz ReMask 3 работи като плъгин за Photoshop. Логиката на работа на програмата е проста. Създавате маска като с помощта на базовите инструменти маркирате кои елементи на изображението искате да включва, кои не трябва да бъдат в нея и за кои програмата трябва да използва алгоритмите си, за да прецени. Идеята е, например косата или козината, както е в случая с изображението, което избрах, да бъдат маскирани автоматично.

Има няколко режима, в които можете да работите, които показват само маската, изображението, или дадена част от изображението. Основната идея е, че след като веднъж създадете селекцията, можете да продължите да я рафинирате, като избирате по-прецизно сложни елементи. Този процес може да продължи, докато получите маска с нужното качество.

При изображението, което избрах за теста, не мога да кажа, че резултатите от работата с ReMask 3 бяха впечатляващи. Приложението видимо се затрудни от стърчащите косми от козината на тигъра, както и от ниския контраст между предния план и фона на изображението. Бих казал, че в конкретния случай функцията за изчисляване на ръбовете на селекцията би могла да работи и по-добре. Разбира се, постигането на по-добри резултати е възможно и при това изображение, но едва ли ще изисква по-малко ръчна работа, отколкото, ако направите маската изцяло във Photoshop.

За мен изводът от теста на приложението е, че създаването на сложни селекции все още изисква много внимание и прецизност, ReMask 3 може да бъде полезен помощник, но не може да свърши работата вместо вас. Предполагам, че при по-прости за създаване на селекция изображения, ReMask 3 ще предложи значително улеснение, особено за неопитни потребители. Можете да научите повече за приложението и да свалите 30-дневна безплатна версия от topazlabs.com.

Източник: topazlabs.com
Текста написа: Мартин Новев

Реклама:
Обяви за печатни машини, полиграфическо оборудване, принтери, мастила, хартии и картони, консумативи, машини втора употреба др. – Printstock.info

Интернет портал за печатни технологии.