Toppan създаде първата в света система за генериране на моаре

786
Toppan създаде първата в света система за генериране на моаре

Японската компания Toppan създаде първата в света система за генериране на моаре при всякакъв тип изображения. Компанията иска да превърне този дефект при печата в привличащи вниманието ефекти, спомагащи визуалното въздействие на принтираните материали.

Toppan

 

Посредством добавяне на два отделни слоя към изходния файл могат да се постигнат различни ефекти, сред които 3D, динамичност, дълбочина, отклонения в цветовата наситеност и други. Визуалните илюзии се постигат чрез отпечатване върху различни медии и/или добавяне на такива между двете изображения. Иновацията е подходяща за най-различни промоционални инструменти, табели и предупредителни знаци.

 

Toppan

Технологията на Toppan постига визуално въздействие чрез прост процес. При него се премахва необходимостта от използване на лентикулярни лещи, което от своя страна води до редуциране на преките разходи и времето за изработка. Резултатът е базиран на сериозни изследвания в опита за избягване на моаре ефекта при печат. Извеждането на предимствата и възможността за контрол върху дефекта раждат тази иновация. В бъдеще ще се работи допълнително над засилване на видимостта, възможност за пълноцветни дизайни и подобряване на скоростта за обработка.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.toppan.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/