Touch 7 – система за разширяване на цветовия обхват в Adobe CC

1199
Touch 7 – система за разширяване на цветовия обхват в Adobe CC

Системата Touch 7 е разработена със съдействието на производители на мастила, печатно оборудване, инструменти за ICC профилиране и RIP, която си поставя за основна цел да разшири цветовия обхват при печат.

touch7

Силата на Touch 7 е в автоматизираните цветови палитри и плъгини за Adobe CC, които гарантират възможността на дизайнерите да създават материали с разширен цветови обхват, без да се налага да напускат познатата си среда на работа.

touch7 palette

Системата Touch 7 позволява избор на работа в 4 или 7 (CMYK + 3 SPOT) цвята. Във втория случай при стандартна работа това би довело до оскъпяване поради необходимостта от по-голям брой подготовки и експониране на допълнителни пластини. Конвертирането на подобен тип файлове с Touch 7 позволява допълнителните цветове да бъдат конвертирани в CMYK, като това увеличава цветовия обхват, чрез използване само на CMYK мастила. За съжаление това е приложимо само при работа с дигитални (тонерни или мастиленоструйни) устройства, използващи оцветители с много по-широка гама от традиционните печатарски мастила.

Към момента Touch 7 работи успешно под формата на плъгин за Photoshop, като в скоро време се очакват подобно решение и за работа с Illustrator. От компанията разработват още приложение за проверка и одобрение на файлове, която ще позволява създаване на профили за калибриране на монитори, система за споделяне на файлове с клиенти и други полезни функции.

touch7

От сайта на компанията може да свалите 7-дневна безплатна пробна версия. Едногодишен лиценз може да бъде закупен на цена от 450 британски паунда. Специалната оферта за всички закупили софтуера до края на месец март 2016 година е, че ще получат напълно безплатно разширението за работа с Adobe Illustrator, когато то бъде представено.

Източник: www.touch7.co

Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/