Vectr – безплатен софтуер за векторна графика

2317
Vectr – безплатен софтуер за векторна графика

Vectr е безплатен графичен софтуер, който можете да използвате за лесно и интуитивно редактиране на векторни графики. Той има настолна и онлайн версия.

Vectr – безплатен софтуер за векторна графика

 

На сайтът на Vectr можете да откриете богата колекция ръководства. Някои от тях Ви помагат да започнете работа с програмата и ви въвеждат в основните аспекти на векторната графика, а други са ориентирани към специфични задачи като създаване на лого, инфографика, създаване на листовка или плакат, използване на преливки и други. Това прави използването на софтуера лесно и бързо, без труден обучителен процес.

Работна среда и инструменти
Работната среда на Vectr е семпла и интуитивна. Приложението има инструменти за рисуване и редактиране на векторни елементи, криви на Безие и различни предварително дефинирани форми. Приложението позволява работа в слоеве и многостранични документи. Налице са и инструменти за работа с текст, които предлагат базова функционалност.
Можете да сваляте проектите си в SVG формат. Можете да добавяте изображения към проектите си и да създадете безплатен акаунт, в който се съхраняват проектите ви.

Всеки дизайн има собствен URL
Независимо дали използвате онлайн или настолната версия, всеки дизайн има собствен уеб адрес, който позволява да го споделите и да работите съвместно върху него без никакво забавяне.

Vectr има онлайн версия, както и безплатни версии за Windows и Linux. Той предлага лесен и безплатен начин за създаване на различни проекти за печат и други цели. Възможностите за онлайн сътрудничество са лесни и удобни.

Източник: vectr.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.