web-to-print приложение за Facebook от XMPie

2322

Потребителите на софтуера за персонализация на Xerox XMPie вече могат да включат web-to-print възможности на Facebook страниците на клиентите си и така да дадат на феновете им възможност да поръчват персонализирани печатни материали.

Идеята е,че доставчиците на печатни услуги могат да предложат на клиентите си опцията от техните страници във Facebook да могат да се поръчват персонализирани печатни продукти, брандирани по подходящия начин. Така почиталите на компанията ще могат да поръчат въпросните материали и да подпомогнат развитието на марката.

С помощта на Facebook Connect приложението, хората, които са фенове на компанията в социалната мрежа могат да посетят страницата ѝ, за да получат достъп до иконата на приложението под основната снимка на страницата. Като цъкнат на иконката, клиентите попадат в uStore портала на XMPie, откъдето могат да изберат шаблон за изделие, което да поръчат, например календар. Продуктът може да се персонализира с информация от Facebook профила им.

Следва незабавно да се генериране на PDF за одобрение на персонализирания материал. Потребителите могат да изпълнят и следващите стъпки от процеса на поръчване, до производството и доставката на продукта. Ако потребителят се съгласи, на страницата му във Facebook ще бъде публикувано автоматично обновяване на статуса, което ще сподели подробностите за поръчката му.

Приложението Facebook Connect Application е налично за потребители с uStore 6.0 и PersonalEffect Print MI или по-висока версия. Шаблоните за продукти, които се използват в портала uStore се създават чрез плъгин за Adobe InDesign. Те включват всевъзможни изделия – от поздравителни картички, покани за събития и различни видове календари, до брошури и плакати. Шаблоните могат да включват променливи елементи като талони за отстъпка, QR кодове и реклама.

Бранд мениджъра на XMPie Business Portals Idan Youval каза: „Технологията Facebook Connect позволява на потребителите на XMPie да помогнат на клиентите си да заздравят връзките си с почитателите си през социалните медии, както и да привлекат повече последователи през мрежите на почитателите си.“

„Това може да е много важно средство за създаване на идентичност на марки за компании със хиляди или милиони Facebook фенове – освен това то ще донесе повече поръчки на доставчиците им на печатни материали“, добави той.

Източник: xmpie.com, facebook.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.