Xitron пусна ъпгрейд за Harlequin-базираните RIP-ове

1854
Xitron пусна ъпгрейд за Harlequin-базираните RIP-ове

Xitron представи новия RIP Manager 3.1. Софтуерът служи за управление на технологични процеси за Harlequin-базирани RIP-ове от Xitron и други Global Graphics OEM включващи AB Dick, Compose, ECRM, Highwater, Presstek и Screen.

С новата версия  се увеличава контрола на RIP-а и намалява нуждата от допълнителни корекции на параметрите на страниците в процеса на работа. RIP Manager 3.1 осигурява, като допълнение избор на Simple Imposition scheme, разширени възможностти при избор на traping настройките, image rotation, color separation sets и page features. Променени са иконите на изходните устройства,  с цел  да се улеснят операторите при определяне на статуса на на изходното устройсво или вида му. Иконата автоматично ще покаже базирането на устройството, избрано в PageSetup. Например, ако Presstek DI52 press е избраното изходно устройство, тогава иконата за дигитален печат ще бъде включена. Там, където специфичните икони отсъстват за изходно устройство, ще бъде включена стандартната икона.

RIP Manager осигурява едновременен контрол на до 3 Harlequin-базирани RIP-а и може да бъде съвместим едновременно с до 10 предпечатни оператора . Във възможностите му са включени viewer и софтуерен proofer, job management control, възможности за автоматизиране на отделните стъпки на технологичния процес и PDF опции, които осигуряват създаването и preflighting-а на PDF като автоматични стъпки. Preflighting-а работи с Enfocus library вградена в RIP Manager PDF option.

Освен на английски, Navigator RIP Manager 3.1 сега се предлага на немски и японски. Съответната версия се предлага на инсталационния диск и се избира автоматично от компютърните системи, конфигурирани с немскиите и японските системи.

Цената на RIP Manager ще започне от поне $3,000; като пълната версия с PDF creation и preflighting ще струва поне $5,000. Потребителите, които имат RIP Manager могат да го ъпгрейднат до RIP Manager 3.1 за $250.

Източник: Xitron

Интернет портал за печатни технологии.