Xitron Navigator 12

797
Xitron Navigator 12

Harlequin RIP е първият RIP с PDF 2.0 съвместимост на пазар.

Xitron Navigator 12

 

Xitron представи новото поколение Harlequin RIP – Navigator 12.0r1. Той е първото решение с поддръжка на PDF 2.0, което излиза на пазара. Спецификацията PDF 2.0 беше публикувана преди около една година.

„Това беше една от най-очакваните версии на RIP в последно време,“ каза Karen Crews, президент на Xitron. „Жизнено важно е да го внедрим в предпечатните дейности на клиентите си преди PDF 2.0 форматът да стане стандарт, а не изключение. Предварителните тестове за критичен етап в процеса на разработка. Целта им не е само да гарантират, че обработката на поръчките за печат е правилна. Те удостоверяват още, че RIP-ът работи с хиляди CTP, CTF и свързани директно с печатната машина устройства, поддържани от Xitron по целия свят.

Xitron очаква да изпълни заявки за обновяване на стотици потребители на Xitron Navigator, RTI, Compose и ECRM RIP  в идващите месеци. Navigator RIP-ове контролират CTP и CTF системи от Agfa, Screen, Fujifilm, Kodak, MarkAndy, ECRM, и Heidelberg, както и други производители. На цифровия печат контролери, базирани на Navigator управляват високоскоростни инкджет печатни машини като Colordyne, Printware, Neopost, Trojan, Superweb Digital, IPT, AstroNova (QuickLabel) и много други. Navigator се използва и в машини, базирани на най-новите VersaPass и Duralink технологии за глави на Memjet, както и машини, базирани на глави от Konica-Minolta, Kyocera, Xaar, Fuji Dimatix, Ricoh, и Kyocera.

Navigator 12 сега може да контролира по-широка гама устройства от всеки RIP на пазара днес,“ допълва Crews. „Това го прави перфектен избор за всяка печатница, която в момента предлага конвенционален офсетов или флексо печат и планира да добави дигитална технология в бъдеще.“

Източник: пресинформация на Xitron
Текста написа: Мартин Новев  

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.